Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Požalio se na Twitteru

Trump ljut na modne magazine jer Melaniji nisu dali nijednu naslovnicu

melania donald (1)

Trump je na to dodao i da je Melania “najveća prva dama svih vremena”

Donald Trump  iskoristio je blagdane da se obračuna s modnim magazinima. Na Twitteru se požalio što njegova supruga Melania nijednom tokom mandata nije bila na naslovnicama većih modnih magazina, dok je Michelle Obama, naprimjer, naslovnicu dobila čak 12 puta.

Podijelio je komentar desničarskog medija Breitbart News koji je modne magazine prozvao “elitističkim snobovima”, a Trump je na to dodao i da je Melania “najveća prva dama svih vremena”.

Fake news”, dodao je još.

Članak u Breitbartu koji je privukao Trumpovu pažnju bavio se Melanijinom odjećom dok je u srijedu napuštala Bijelu kuću kako bi Božić provela s Trumpovom porodicom u Mar-a-Lagu.

Na sebi je imala crne kožne čizme Christiana Louboutina koje se prodaju po cijeni od 2195 dolara i vuneni kaput Azzedine Alaïa koji košta 6610 dolara.

“Elitistički snobovi u modnom magazinu držali su najelegantniju prvu damu u američkoj istoriji izvan naslovnica svojih magazina četiri uzastopne godine”, naveli su u Breitbartu, a Trump se složio.

Ovo nije prvi put da se Trump žali što njegova supruga ne krasi naslovnice modnih magazina otkad je u Bijeloj kući.

Michelle Obama je tokom svog mandata prve dame čak tri puta bila samo na naslovnici velikog Voguea, od čega je treći put bio u novembru 2016. godine kad se Melania već pripremala za ulazak u Bijelu kuću. Michelle je prvi put naslovnicu u Vogueu dobila 2009. godine, a drugi 2012. godine.

Melania, inače bivši model, naslovnicu Voguea dobila je samo 2005. godine, nedugo nakon vjenčanja s Trumpom. Tad je na naslovnici nosila vjenčanicu s potpisom Christiana Diora.

Od nedavnijih naslovnica pojavila se tek u meksičkom izdanju Vanity Faira 2017. godine, no fotografije su reciklirane iz njenog godinu dana ranijeg snimanja za GQ. Obje te kompanije imaju istu matičnu kompaniju, Condé Nast.

Glavna urednica Voguea Anna Wintour nije izričito rekla da više nikad neće imati Melaniju na naslovnici, ali je dala naslutiti da je ta mogućnost ne zanima.