Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SAD

Ubio komšiju dok je pokušavao da ga odbrani od pit-bula (FOTO)

pitbull

Joshua Jadusingh (27) iz Massachusettsa stradao je kada je njegov komšija lukom i strijelom pokušao da ga odbrani od razjarenog pit-bula.

Nesretnog čovjeka je u srijedu napao njegov pit-bul u zgradi, a komšija koji je čuo režanje i haos, izletio je u hodnik držeći u rukama luk i strijelu. Napadnuti muškarac je uspio da uleti u stan i da se sakrije iza vrata, a hrabri komšija je odapeo strijelu sa namjerom da ubije krvoločnog psa, javlja CNN.

 

Sticajem čudnih okolnosti, strijela se odbila o tijelo psa, zarila se u vrata i usmrtila čovjeka koji se nalazio sa druge strane.

Ubrzo je na mjesto događaja stigla policija koja je nekako savladala razjarenog psa i, nažalost, konstatovala smrt nesrećnog Joshue.

Kako prenose lokalni mediji, ovo nije prvi put da je pit-bul po imenu Max napao nekog. Jedan incident se već dogodio 2018. godine, kada je neidentifikovana žrtva morala da potraži medicinsku pomoć zbog zadobijenih povreda.

Policijska istraga je i dalje u toku, a komšija koji je želio da učini dobro dijelo za sada nije optužen za ubistvo iz nehata.

U stanu je kraj Joshuinog beživotnog tijela pronađen i njegov sin, koji je ostao nepovrijeđen.