Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Već godinama svom momku pije krv: Slično je seksu

vampir-copy

Njeno je ime Georgina Condon, po struci je vizažistica, a u slobodno vrijeme – vampirica. Svojim klijenticama doduše ne pije krv, ali tu je potrebu prvi put osjetila još kao 12-godišnja djevojčica, a posljednjih 20 godina, tvrdi, nije izašla na sunce.

Danas joj je 39 godina i ima srodnu dušu koja joj, doslovno, dozvoljava da mu pije krv – ne “na slamku”, već direktno iz tijela. Georginin dečko naime nema ništa protiv da mu barem jednom sedmično popije malo krvi iz otvorene rane.

“Ne radimo to svaki dan jer bi to bio preveliki teret za tijelo i bio bi sav izranjavan. Nije mu lako, znam. Nemamo neki određeni trenutak za “večeru”, to bi bilo čudno”, kaže Georgina.

Piti krv drugome je, tvrdi, vrlo slično seksu.

“Ide jedno s drugim, jer je slična vrsta zadovoljstva i uzbuđenja. Nije čudo što većina vampira kombinuju ispijanje krvi i seks”, objašnjava “vampirica”.

Condon zapravo pati od poremećaja poznatog kao talasemija. Istovremeno je anemična i nedostaje joj željeza, što nadoknađuje krvlju svoga partnera, a pati i o dermatitisa izazvanog sunčevim zrakama. U kombinaciji, to je čini “pravom vampiricom”.