Taj ludi svijet

na granici srbije i makedonije

Zapljena u autobusu: Kilogram zlata nosio oko vrata (FOTO)

17/02/2021
Foto: Uprava carina Srbije

Mada su putnici prethodno rekli da nemaju ništa za prijavljivanje i da sa sobom nose samo lični prtljag, kod jednog od njih je skoro kilogram zlatnog nakita pronađen, kao u kolokvijalnoj pošalici – oko vrata

Carinici Srbije su 14. februara 2021. godine na prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, zaplijenili gotovo kilogram zlatnog nakita, čija je vrijednost procijenjena na više od 50.000 maraka.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen autobus makedonskih registarskih oznaka, koji je prevozio putnike na relaciji Italija-Makedonija.

Mada su putnici prethodno rekli da nemaju ništa za prijavljivanje i da sa sobom nose samo lični prtljag, kod jednog od njih je skoro kilogram zlatnog nakita pronađen, kao u kolokvijalnoj pošalici – oko vrata.

32-godišnji Makedonac albanskog porijekla naime, nije bukvalno imao pomenuti nakit na sebi, već je ručnu torbicu punu zlata okačio oko vrata, skrivajući je ispod zakopčane jakne.

Nakon ličnog pretresa ispostavilo se da je njoj oko 200 narukvica, lančića, prstenja minđuša, broševa i manja količina lomljenog zlata, ukupne težine oko 995 grama, kao i jedan muški sat bez narukvice „Paul, Picot Geneve“.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.