Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zastrašujući video koji prikazuje kako ćemo živjeti u budućnosti

augmented_reality_03

Dizajner i filmaš Keiichi Matsuda objavio video budućnosti koji bi se vrlo lako mogao pokazati kao proračanski, barem ako su trenutni trendovi u tehnologiji neka indikacija, piše Mashable.

Naslovljen Hyper-Reality, šestominutni video uranja gledatelja u u svijet koji je potpuno preobražen pod utjecajem tehnologije i gdje virtualna stvarnost prekriva apsolutno sve aspekte svakodnevice.

Ali, umjesto da je virtualna stvarnost korisna, gledatelj je kroz oči čovjeka iz budućnosti preplavljen oglasima, porukama i pop-up prozorima svih vrsta. Doduše, budući na se radi o virtualnoj stvarnosti, teško je reći da se radi o prozorima.

Uznemirujuć od samog starta, video postepeno postaje sve strašniji i strašniji, a protagonistica videa Juliana doživi i hakerski napad popraćen prijetnjama da će joj identitet biti ukraden.

Video je snimljen nakon Matsudine uspješne Kickstarter kampanje u 2013. godini, a dizajner iz Londona prije šest je godina snimio video o proširenoj stvarnosti koji iz današnje perspektive također djeluje proročanski.