Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zgrnula bogatstvo: Kupovale originalne torbe, a vraćala lažnjake

torbelaznjakinst

Tajlanđanka Praepitcha Smatsorabudh uhapšena je jer je u trgovinama kupovala dizajnerske torbe pa nakon nekoliko dana vraćala njihove kopije i za njih dobivala povrat novca, piše Washington Post.

Kopije je dala izrađivati u Hong Kongu i Kini, a prodavala ih je i preko eBaya i Instagrama. Desetine torba je zadržala za sebe jer je imala snažnu opsesiju njima. U junu je uhapšena u SAD-u, a u srijedu osuđena na 33 mjeseca zatvora.

“Mislim da je ono što ste učinili genijalno. To jest samo krađa, ali internet pruža toliko novih mogućnosti za krađu… Mislio sam da sam vidio sve”, rekao joj je sudac tokom suđenja.

Za prevare je koristila najmanje 16 različitih kartica, a trgovine je oštetila za najmanje 400.000 dolara, a šteta je sigurno i mnogo veća jer su se kasnije javili i neki kupci koji su od nje online kuili lažnjake.

Totally worth my trip to Boston #hermesusa #hermes ##birkin #birkin30 #etain #birkinetain #birkinbag

Fotografiju objavljuje Rich Girl's Collection (@richgirlscollection)

Posao joj je bio toliko uspješan da je mogla voziti skupocjene automobile, letjeti prvim razredom te odsjedati u luksuznim hotelima – a radila je kao predškolska odgojiteljica.

Njezini advokati tvrde da je ona sve to radila jer je duboko istraumatizirana.

This is what we call DIET

Fotografiju objavljuje Rich Girl's Collection (@richgirlscollection)

“Njoj su te torbe bila zamjena za ljudski kontakt jer su je roditelji emotivno i fizički zlostavljali”, tvrdi njezina advokatica.

Osim 33-mjesečne zatvorske kazne, kažnjena je i s 403.250 dolara, a nakon izlaska iz zatvora deportirat će je na Tajland.