Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlado Džihan sa svojim orkestrom večeras zatvara 19. Jazz Fest Sarajevo

vlado dzihan

Bosanskohercegovački umjetnik Vlado Džihan večeras će u Bosanskom kulturnom centru u okviru 19. Jazz Festa Sarajevo predstaviti svoj aktuelni projekat Edgar Tones zajedno s velikim orkestrom i 19 muzičara na sceni.

Uz ženski vokalni trio The Su'sis i austrijski dio ansambla koji čine trubač Markus Pechmann, saksofonsita Martin Harms i bubnjar Alex Pohn, Džihanu će se na sceni pridružiti i duvačka sekcija koju čine mladi muzičari nove generacije iz regije – iz Slovenije Tomaž Gajšt, Vid Žgajner, Jaka Kopač i Blaž Trček, iz Srbije Aleksandar Arsić, iz Bosne i Hercegovine Vanja Rupar, iz Hrvatske Vojkan Jocić, iz Makedonije Trajče Velkov i Kiril Kuzmanov, a nastupit će i mladi trubač Nikola Mirosavić, polaznik Music Meetinga, edukativnog programa Jazz Festa, saopćeno je iz direkcije Jazz Festa Sarajevo.

Osim toga, kao specijalni gosti koncerta nastupit će bosanskohercegovački gitarista Dino Šukalo, pijanista Adis Sirbubalo i basista Edvin Hadžić.

Devetnaest muzičara za zatvaranje 19. Jazz Festa obećava zanimljiv nastup kojim će publiku uvesti u ”sofisticirani, ali divlji, emocionalni i hrabri, klasični s elektroničkim obratom” svijet zvuka, ritma, boja i blještavila.

– Publiku ćemo na jednu noć vratiti u vrijeme Velikog Gatsbyja, tadašnjih dekadentnih zabava i čiste životne radosti – poručuju Edgar Tones & The Su'sis.