Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

4 mjesta na njenom tijelu koja treba da izbjegavate

muskarac zena

Sjajan seks podrazumijeva spontanost i dozu istraživačkog u sebi, naravno uz njen pristanak. Međutim, postoje neki dijelovi na njenom tijelu koji su osjetljivi i koji bi bilo bolje da izbjegavate, savjetuje Menshealth.

Grlić materice
Ako tokom seksa dotaknete njen grlić materice to joj se sigurno neće svidjeti. Snažno dodirivanje tog dijela tijela kod žena izaziva blagi bol i neprijatnost. To takođe upućuje na to da bi trebalo da promijenite seks pozu, jer joj očigledno ne prija dublja penetracija.
U nekim slučajevima to može značiti da ona nije dovoljno zagrijana za akciju, jer u slučaju seksualne uzbuđenosti dolazi do podizanja grlića materice čineći vaginu dubljom za nekoliko centimetara.

Njena stopala
Pogotovo ukoliko nosi čarape! Istraživanje sa Univerziteta John Hopkins su pokazala da nošenje čarapa tokom seksa povećava potencijalni orgazam, kako kod muškaraca tako i kod žena. Jedan od razloga je i činjenica da žene moraju biti potpuno opuštene i oslobođene anksioznosti, a hladna stopala će sigurno uticati na to.

Glava klitorisa
Možda izgleda kontraintuitivno, ali klitoris je ispunjen superosjetljivim nervnim završecima. Tako može doći do prevelike napetosti ukoliko glavu klitorisa direktno stimulišete.

Ovaj neprijatan osjećaj se može uporediti sa ispijanjem hladne vode zbog koje nam utrnu zubi. Umjesto toga probajte sa kružnim pokretima oko klitorisa, što će stimulisati nervne završetke i pružiti joj vrhunski užitak.

Njen anus
Analni seks zahtjeva određenu pripremu, ali čak i kada je ona potpuno spremna za taj vid seksa, kvalitetna penetracija se ne može postići bez lubrikanata. Analni otvor je toliko mali da čak i dodir prsta može izazvati neprijatnost. U studiji koju je obavio magazin Journal of Sexual Medicine otkriveno je žene bolje ocjenjuju svoje seksualno zadovoljstvo kada koriste lubrikante.