Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vraćala se iz Turske

Avion hitno sletio u Beograd, preminula djevojka (20)

wizz-air-avion
Foto: Fokus/Arhiv
Ilustracija

Njena sestra molila ju je da ne ide na operaciju zbog brojnih rizika. Majka je pokrenula akciju prikupljanja novca, kako bi tijelo preminule djevojke dopremili u Englesku

Djevojka (20) iz Velike Britanije preminula je u Beogradu nakon što je avion kojim se vraćala u domovinu hitno sletio na Aerodrom “Nikola Tesla”.

Kako se navodi, ona se vraćala u domovinu nakon operacije želuca u Turskoj.

Iz avio-kompanije potvrdili su za portal Aero.rs da je avion, koji je letio od Istanbula do Londona, morao da sleti u Beograd jer je jednom od putnika pozlilo.

Oglasili se iz Wizz Aira

“Zdravlje i bezbjednost naših putnika su prioritet, te je putnik napustio avion kako bi dobio hitnu medicinsku pomoć. Nevjerovatno smo tužni što čujemo da je putnik preminuo nakon liječenja i naše misli su u ovom trenutku sa porodicom”, naveli su iz kompanije WizzAir.

Kako se navodi, djevojka je početkom januara sa dečkom otputovala u Tursku, kako bi imala operaciju želuca, koju je platila oko 3.000 eura. Mlada djevojka se odlučila na ovaj potez jer je bila maltretirana zbog svoje prekomjerne težine, a nije željela da bude na podugačkoj listi čekanja u Britaniji, navodi Daily mail.

Oglasila se porodica

U Turskoj je operisana 5. januara, a tri dana kasnije rečeno joj je da je bezbjedno da vrati kući. Djevojka i njen dečko ukrcali su se u avion za London, ali je njoj nažalost pozlilo tokom leta, zbog čega je avion hitno prizemljen u Beogradu, gdje je ona, uprkos svim naporima doktora, preminula.

Doktori iz Srbije su otkrili da joj je tokom intervencije u Turskoj presječeno tanko crijevo, što je dovelo do infekcije.

Ljekari su tokom operacije morali da uklone više od 10 centimetara tankog crijeva, ali je kod nje 9. januara došlo do srčanog zastoja, zbog čega je stavljena u indukovanu komu.

Četiri dana kasnije preminula je u bolnici u Beogradu.

Porodica mlade Britanke rekla je da nisu znali da je planirala operaciju. Sve su saznali tek koji dan prije nego što je otputovala za Tursku i bili su veoma zabrinuti.

Njena sestra molila ju je da ne ide na operaciju zbog brojnih rizika. Majka je pokrenula akciju prikupljanja novca, kako bi tijelo preminule djevojke dopremili u Englesku.

Stalno su je šikanirali

“Kao malu su je stalno šikanirali, jer je oduvijek imala problema sa viškom kilograma i mnogo joj je bilo teško zbog toga”, rekla je majka preminule djevojke za britanski Independent.

Majka objašnjava da nije znala za operaciju.

“Kada sam saznala već je bilo prekasno, ona je već bila u avionu. Imala sam neki loš osjećaj, jer sam čula svakakve priče o Turskoj. Nikad nisam htjela da se ovo dogodi mojoj kćerki”, rekla je ona.