Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bebi spašen život u posljednjoj minuti transplantacijom srca

lincoln-seay111

Lincolnu Seayu, bebi od samo sedam mjeseci zatajilo je srce na operacionom stolu a u život se vratio u posljednjoj minuti kada je mu je transplantirano novo srce.

Lincoln je rođen 14. jula prošle godine sa s urođenom srčanom manom zbog koje mu srce nije izraslo na mjestu na kojem je trebalo.

Odmah nakon rođenja imao je nekoliko operativnih zahvata kojima su ljekari omogućili protok krvi kroz njegovo tijelo. Njegovo srce nije radilo sasvim normalno stoga mu je bila neophodna transplantacija.

lincoln-seay2222

Nakon mjeseci čekanja novog srca za transplantaciju i minut nakon što je stigao u dječiju bolnicu u Seattle, njegovo srce je stalo dok se nalazio na operacionom stolu. Nakon što su ljekari ustanovili da je nema otkucaja srca, odmah su pristupili otvaranju grudi bebe gdje je stigao novi organ. Sve se dogodilo u 12 minuta dok ovakav proces inače traje oko sat vremena.

“Njegovo srce sada je tako snažno”, rekla je njegova majka Mindy nakon operacije.

Mindy i njen suprug Rob koji su porijeklom sa Aljaske preselili su se u Seatlle zbog vrhunske medicinske njege za Lincolna. Ističu kako vjeruju ljekarima da bi dječakov život sada trebao biti normalan i bez komplikacija.

“Moja beba se vratila. Pred njim je težak put, ali njegov napredak već sada je nevjerovatan”, isakla je Mindy.