Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Beskućnik koji je pomogao djevojci nagrađen sa 375.000 dolara

Homeless Samaritan Rewarded

Jedan beskućnik u SAD koji je potrošio posljednjih 20 dolara da bi pomogao djevojci čiji je automobil ostao bez goriva, neočekivano je zbog svog nesebičnog gesta nagrađen sa 375.000 dolara!

Bivši marinac Johnny Bobbitt (34), sada beskućnik, ovih dana se ponovo sastao sa Kate McClure (27), ženom kojoj je pomogao jedne hladne noći na periferiji Filadelfije. Njihov novi susret, u mnogo srećnijim okolnostima nego onaj prvi, emitovan je u udarnom terminu na nacionalnoj TV.

McClure je, između ta dva susreta, u znak zahvalnosti pomogla da se skupi više od 375.000 dolara za Bobbitta. On je na to skromno rekao da je “preplavljen ljudskom velikodušnošću”.

– Dao sam joj posljednje pare da kupi gorivo kako bih joj pomogao da se vrati na put. Nisam više razmišljao o tome, nisam očekivao ništa zauzvrat. Morate davati, ne možete neprestano uzimati i ne vraćati. Sada sam na isti način i ja dobio novac za početak, od drugih ljudi – rekao je Bobit.

McClure radi u New Jerseyju, a vozila je ka centru Filadelfije da se vidi sa prijateljem. Bilo je blizu ponoći i vozila je na autoputu kada je njen auto ostao bez goriva.

– Parkirala sam se i planirala sam da odem do najbliže benzinske pumpe, a onda sam upoznala Johnnyja. On mi je rekao: “Vratite se u kola. Zaključajte vrata. Ovdje nije sigurno. Vratiću se” – rekla je McClure.

McClure nije mogla da vjeruje šta se potom desilo. Bobbitt je potrošio 20 dolara koje je prikupio tog dana da joj kupi benzin.

– Rekla sam mu: “Hvala! Kunem se, vratiću se! Obećavam da ću se vratiti da vam vratim novac” – kaže McClure.

https://youtu.be/zGhyVnOZIfY

McClure je sa svojim dečkom Marcom nekoliko puta posjetila Bobbitta na mjestu gdje se njen auto pokvario, donoseći mu poklone, novac i potrepštine. Jednog dana, McClure i njen dečko su odlučili da napravei GoFundMe internet stranicu za prikupljanje novca za Bobbitta, tako da on ne bi morao da provede predstojeće praznike na ulici. Njihov početni cilj bio je 10.000 dolara. Nisu imali pojma da će na kraju dostići cifru od 375.000 dolara!

– Nisam očekivao to. Samo sam pomogao nekome. Bilo mi je drago što sam ponudio pomoć kada je nekome bila potrebna – rekao je Bobbitta nakon svega.