Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"NE" svim oblicima nasilja

Bh. gradić dio globalne kampanje “Jedna milijarda ustaje i pleše”

gorazde ples
Foto: Fena

Iz Udruženja su pozvali sve građane da se pridruže toj kampanji

Goražde će i ove godine biti dio globalne kampanje “Jedna milijarda ustaje i pleše” za slobodu, protiv svih oblika nasilja.

U organizaciji Udruženja žena “SEKA”, aktivisti tog te drugih udruženja žena i mladi osnovnih i srednjih škola te članovi Amaterske pozorišne scene Centra za kulturu Goražde, sutra će na platou Centra za kulturu izvedbom revolucionarnog plesa jasno reći “NE” svim oblicima nasilja.

-Izabrali smo ovaj slogan da bismo poslali dvije jasne poruke, prva da ćemo se nastaviti boriti protiv femicida i nasilja nad ženama koji je sveprisutan i želimo da još jednom apelujemo na naše institucije da se ažurnije bore protiv ovog vida nasilja. S druge strane, želimo takođe doprinijeti podizanju svijesti naših građana da se u svijetu dešava veliko nasilje nad civilima i želimo dati do znanja da Goražde i BPK ustaju protiv tog nasilja, ratova i za slobodu tih naroda – kazala je predsjednica Udruženja “SEKA“ Goražde Elma Tahmaz-Horman.

Iz Udruženja su pozvali sve građane da se pridruže toj kampanji.

-Program će obogatiti oko 150 učesnika i učesnica iz osnovnih škola i vrtića ‘Sunce’ te amaterske pozorišne scene i Mreže Vijeća učenika BPK Goražde, kao i članice udruženja žena i na ovaj način nastojimo prekinuti lanac šutnje. Ovom prilikom bit će izveden i revolucionarni ples ‘Break the Chain’ – kazala je predsjednica UŽ “SEKA“ Goražde.