Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Bila je milionerka, a danas je beskućnica iz parka

03/11/2016

Marianne Friedman-Foote noći uglavnom provodi u njujorškom Central parku, umotana u vreću za spavanje, svega kilometar od svog bivšeg doma u Park aveniji, vrijednog 10 miliona dolara.

Friedman-Foote (63) je nekada bila bogata nasljednica sa Upper East Sidea, unuka poznatog tekstilnog magnata. Kao mala, odrasla je u luksuzu, imala je poslugu, išla na balet, a obrazovala se u jednoj od najprestižnijih njujorških škola, piše Daily Mail.

Međutim, nakon smrti majke, porodično bogatstvo je bukvalno potrošila za nekoliko godina. Danas ova heroinska ovisnica, koja je u augustu izbačena iz kuće u kojoj je privremeno živjela, bukvalno je beskućnica koja spava u parku.

marianne-friedman-foote-2

“Odrasla sam u izobilju”, prve su riječi Upper East Side. Ona sa suprugom Frankom noći provodi u blizini rezervoara u Central parku.

Sve što ima nalazi se u nekoliko vreća za smeće. Njena porodica je posjedovala cijeli jedan sprat u zgradi u Park aveniji, na broju 940.

Danas taj stan vrijedi više od 10 miliona dolara. Kada joj je majka umrla, stan su prodali za svega tri miliona, koje je podijelila sa svojom sestrom.

Inače, njih dvije su bile unuke Isidora Kaplana, poznatog magnata koji je imao svoju tekstilnu industriju. Pad ove porodice počinje nakon smrti djeda, kada je majka prodala porodični posao i tada je uzela milion dolara.

Friedman-Foote je u međuvremenu napustila porodični dom, otišla u Boston, gdje je diplomirala na čuvenom Univerzitetu Boston. Tamo se i udala i dobila kćerku Giselle. Međutim, njen suprug je dobio posao u FBI kancelariji u New Yorku i napustili su Boston.

Ona ga je pratila u New York, ali su se ubrzo razveli i kćerka je ostala s njim. Posljednji put ju je vidjela kada je djevojčica imala tri godine. O kćerki ne želi da priča, jer s tom boli živi svaki dan.

Marianne Friedman 1971_full spread.jpg

Također, više nije ni u kontaktu sa svojom sestrom. Danas pati od depresije, koja je djelimično izazvana i heroinskom ovisnošću s kojom se bori posljednjih 20 godina. Drugog supruga Franka upoznala je 2000. godine i ubrzo su se vjenčali.

Prethodnih godina su živjeli u kući jednog prijatelja, ali su nakon njegove smrti izbačeni na ulicu. Ona priznaje da je u neznanju potrošila novac koji je naslijedila od majke. “U svemu ovome nastojim vidjeti neki humor, neku dobru stranu, jer me to jedino i drži u životu”, kaže na kraju ona.

Komentari