Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jelena dokić

Bivša teniserka podijelila fotografije iza kojih se krije užasna priča

Jelena Dokić
jelena dokic instagram
Jelena Dokić / FOTO: Instagram

Progovorila je Dokić javno o problemima sa kojima se suočavala, a u svojoj knjizi „Unbreakable“, Jelena je opisala svoje muke sa nasilnim ocem Damirom

Bivša teniserka Jelena Dokić ponovo je govorila o nasilju u porodici, sa kojim se suočavala tokom svoje karijere.

Rođena Osječanka koja je igrala pod zastavom Srbije i Crne Gore, a potom Australije, nekada jedna od najboljih teniserki svijeta na Instagramu je podelila fotografije modrica na nogama, uz još jednu potresnu ispovijest.

Progovorila je Dokić javno o problemima sa kojima se suočavala, a u svojoj knjizi „Unbreakable“, Jelena je opisala svoje muke sa nasilnim ocem Damirom.

Knjiga Jelene Dokić / FOTO: Instagram

Nekada četvrta teniserka svijeta otkrila je da je u jednom momentu poželjela da sebi oduzme život.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JELENA DOKIC ?????? (@dokic_jelena)

– Natečene, natučene i krvave potkoljenice od batina i udaranja oštrim cipelama cijele noći jer sam izgubila meč. Ove slike su snimljene više od dvije nedjelje kasnije i još sam imala teške modrice. Imala sam 17 godina – napisala je Dokić u svojoj objavi.

– I dan, danas imam osetljive i kvrgave potkoljenice od ovih batina. Od svake rane ostaje ožiljak, a ovo je moj. Ja sam preživjela, ali nije i neće svaka žena i djevojka. I to je tužna realnost, kaže bivša teniserka.

Ništa nije vaša krivica

– Zašto ovaj post? Danas sam govorila na događaju o nasilju u porodici i bila sam tužna. Tužna i ljuta zbog desetina miliona žena u svijetu za koje znam da u ovom trenutku prolaze kroz mnogo gore stvari nego što sam ja ikada prolazila. Samo u Australiji od nasilja u porodici premine jedna žena sedmično. Čak jedna od četiri žene će tokom svog života doživjeti nasilje u porodici. Cifre su još gore širom svijeta. Što više ne pričamo o tome, što više izbjegavamo problem, to više napuštamo žene i djevojke.

Jelena Dokić / FOTO: Instagram

– Za one koji ovo čitaju i koji možda doživljavaju zlostavljanje ili nasilje u porodici, samo znajte da vas razumijem. Znam koliko ste uplašene. Znajte da imate nevjerovatnu snagu i hrabrost. Ništa nije vaša krivica. Za one koji mogu da budu tu za one kojima je potrebna pomoć i podrška, ne bježite od njih i ne napuštajte ih. Ovo je poruka od nekoga ko je bio napušten i nasmrt uplašen, molim vas, ne okrećite im leđa. Ženama i djevojkama ste potrebni vi i vaša pomoć. Govor o nasilju u porodici nije traženje pažnje. Žene i devojke umiru svakog dana zbog ovakvih osuda. A kada se to desi, onda je nažalost kasno. Živimo u društvu u kojem ste stigamtizuje pričanje o nasilju u porodici, a onda žalimo one koji stradaju – napisala je Jelena, pa zaključila:

– Učinimo više za buduće generacije. Za naše ćerke, sestre i sve devojke i žene širom svijeta, da ovo bude bolje i bezbjednije mjesto za njih da budu sretne, zdrave i bez nasilja. Nikada neću prestati da se borim i da govorim o ovom pitanju posebno zbog onih koje ne mogu i nemaju glas, poručila je Jelena Dokić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JELENA DOKIC ?????? (@dokic_jelena)