Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

“Ćelava” jelka postala hit na društvenim mrežama

20/12/2017

Stanovnici Rima ogorčeni su Božićnim drvetom koje je postavljeno na Piazza Veneziu, simbol grada, jer je nakon dvije sedmice izgubilo svoj prvobitni sjaj.

Rimljani su odmah dali pridjev “spelacchio,” što znači ćelavo, opisujući siromašni izgled drveta kojem je opala većina iglica koje su ga krasile, a riječ je postala trend na Twitteru, ali i predmet ismijavanja. Jelka plaćena 50.000 eura upoređena je sa četkom za čišćenje zahoda.

Građani Rima su se i prošle godine žalili na Božićnu jelku, koja je prozvana najružnijom na svijetu.

Rim je u zadnjih nekoliko godina u stadiju degradacije – ulice su pune rupa, a grad je preplavljen smećem i neuređenim vrtovima, na šta se osvrnuo čak i Papa Franjo.

Građani su za ovaj neuspjeh okrivili gradonačelnicu Virginiu Raggi, pripadnicu Pokreta Pet zvijezda koja je na udaru zbog lošeg stanja u gradu.

Zavist je proradila kod Rimljana kad su vidjeli jelku u Milanu, koji polako preuzima ulogu italijanske prijestonice, barem u ekonomskom smislu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.