Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Da li “fomoseksualnost” uništava i vaš seksualni život?

seksualnost

Koncept “fomo” (fear od missing out), odnosno “strah od propuštanja nečeg važnog”, sve više gospodari životom savremenog čovjeka, izazivajući njegovo nezadovoljstvo.

Izuzetak nisu ni veze, u kojima fomoseksualnost sve više preuzima kontrolu.

Nezadovoljstvo najčešće počinje osjećanjem da se nešto propušta. Umjesto da partneri budu zadovoljni onim što je dobro i usmjere pažnju na ono što im pruža najbolji osećaj, većina razmišlja o onome što nikada nije imala priliku da upražnjava i kvalitet svog seksualnog života procenjuje pretežno na osnovu tog kriterijuma.

Smatrate li da nemate dovoljno seksa? Da ne postižete dovoljno orgazama? Da vaš seksualni život nije dovoljno nastran?

“Zahvaljujući” internetu i modernim medijima, ljudima se sve češće plasira slika nekog savršenog, sretnog života koji u stvarnosti nije moguće dosegnuti.

Pornografija, romantični filmovi ili fotografije sretnih parova na društvenim mrežama kod mnogih prouzrokuju nalet nezadovoljstva.

Ono što pojedinac ne shvata jeste da ima mogućnost da se otrgne od te iluzije, piše doktor Nikki Goldstein za portal News.com.au.

Život nikada neće biti savršen, isto kao ni seks ili ljubavni sastanci. Umjesto toga, ključno je naučiti kako uživati u trenutku.

Nasuprot ‘fomo’ konceptu u posljednje vrijeme javlja se i “jomo” (joy of missing out), ali u pitanju je još jedna krajnost.

Zlatna sredina nameće se kao najbolje rješenje.