Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Savjeti legende

Deset modnih zapovijesti Karla Lagerfelda: Nikad ne koristi riječ “jeftino”

Karl-Lagerfeld

Kroz decenije rada u modi skupio je neizmjerno iskustvo koje je podijelio sa svima kroz svoje stilske savjet

Karl Lagerfeld preminuo je u utorak u 86. godini, a njegovih deset zakona o stilu sada će vjerovatno ući u legendu. Pamtićemo ga kao majstora kroja, forme i kreativnosti. Kroz decenije rada u modi skupio je neizmjerno iskustvo koje je podijelio sa svima kroz svoje stilske savjete.

Dizajner o kojem će se još dugo pisati, jer njegov je život bio modna bajka uz puno truda, talenta i rada, imao je zaista odlične savjete za svakodnevni stil.

Ovo je Lagerfeldovih 10 savjeta za stil:

1. Nikad ne koristi riječ “jeftino”. Danas svako može izgledati šik u odjeći koja nije skupa, čak je i bogati kupuju. Danas se dobar dizajn može naći svuda, u svakom cjenovnom rangu. Možeš biti totalno šik u farmerkama i majici – od tebe zavisi!

2. Ako se želiš srediti, a imaš samo običnu, skromnu odjeću, ne preskači make-up i frizuru! Oni moraju biti besprijekorni, ostavićeš bolji utisak nego da imaš nešto skupo na sebi.

3. Ne možeš “lažirati” šik, ali možeš biti šik i imati lažno krzno!

4. Izmisli nove kombinacije od onoga što imaš. Improvizuj. Iskoristi svoju kreativnost. Ne zato što moraš, već zato što želiš.

5. Razmišljaj ružičasto, ali je nemoj nositi.

6. Kupuj odjeću koja odgovara tvojoj građi tijela i koja ti dobro i ugodno stoji. Ne nosi odjeću koja ti je upitna, nosi samo ono što smatraš da je dobro za tebe i što ti odgovara.

7. Nemoj koristiti skupu odjeću kao paravan za vlastite sumnje i nesigurnosti. Osjeti svoj ponos bez obzira na cijenu odjeće koju nosiš.

8. Odjevaj se za sebe i za muškarca kojeg voliš. Žene koje se odjevaju kako bi impresionirale druge žene? Zaboravi to. To je pogrešan način razmišljanja.

9. Crna je, baš kao i bijela, najbolja boja! Obje izgledaju fantastično s dodatkom neke boje kao što je crvena.

10. Donji dio trenerke je znak predaje. Znaš da gubiš kontrolu nad životom je kad svakodnevno trenerku.