Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Deset stvari o kojima muškarci razmišljaju tokom seksa

sex

Suprotno mišljenju da muškarcima tokom seksa kroz glavu prolazi samo “ovo je dobro” i “nemoj sad nešto zeznuti”, postoje još neke stvari o kojima razmišljaju.

Dok ženski časopisi često pišu o tome da ženama kroz glavu prolaze hiljade misli tokom seksa, o ovoj temi rijetko se govori.

A potegnuo ju je upravo ženski časopis, Cosmopolitan.

1. Maštarije

Naše misli često odlutaju kad nam je dosadno, pa nekad i dok uživamo, primjerice tokom seksa. Tako je i s muškarcima, koji se znaju uhvatiti kako ne razmišljaju o seksu… Tokom seksa.

2. “Da vidimo mogu li to izvesti”

Misao koja im prolazi kroz glavu prije svakog zahtjevnijeg položaja, zbog kojeg će mu krv jurnuti i u mozak, ne samo prema penisu.

3. “Nemoj još završiti”

Ne trebamo posebno objašnjavati zašto o ovome razmišlja.

4. “Vidi li ona što mi je u nosu?”

Seks nas stavlja u položaje u kojima smo ranjivi i izloženi, a kao što i žene razmišljaju o tome kako izgledaju u pojedinoj pozi, iste stvari prolaze kroz glavu i muškarcima.

5. “Baš me zanima koliki je svjetski rekord trajanja seksa”

Zapravo ih zanima jesu li blizu njegovom obaranju.

6. “Šta da radim ako kondom pukne?”

Često razmišljaju o tome kako najbrže nabaviti novi kondom ako ga nemaju već sa sobom te hoće li morati s djevojkom ići po pilulu za dan kasnije.

7. “Trebam li je gledati u oči?”

Gledanje partnerici u oči je romantično, ali ona može pomisliti da zurite kao manijak. Zamislite da netko tokom spolnog odnosa netremice zuri u vas.

8. “O, da”

Ukratko, dobro mu je.

9. “Još 30 sekundi i mogu se odmoriti”

Budimo iskreni, seks je maraton za koji je potrebno mnogo energije. Važno mu je da zna da će izdržati sprint do kraja i da se neće srušiti prije nego završi.

10. “Previše razmišljam o svemu”

Ako je prošao kroz svih devet prethodnih stvari na ovom popisu, možda bi se trebao malo odmoriti. Ili isključiti mozak.

 

sex