Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trogir

Direktor firme kupio automobil radniku koji odlazi u penziju

biroterm

“I ubuduće ćemo naše radnike koje odlaze u zasluženu penziju, a radom, trudom i vjernošću su nas oplemenili, darivati prikladno”, rekao je

Direktor trogirske firme Biroterm kupio je automobil radniku koji odlazi u penziju, prenosi Dalmatinski portal.

“Jednostavno, nisam dugo razmišljao, htio sam se zahvaliti našem Jošku za sve ove godine izuzetnog rada i vjernosti. Moj je moto ‘čini dobro’. Naša firma broji 21 zaposlenika, Joško je prvi koji odlazi u penziju. Svoje znanje je utkao u našu firmu, značajno je doprinio njenom razvoju”, rekao je direktor Mario Stojan na upit zašto se odlučio na taj potez.

Joško je prvi radnik kojega je ova trogirska firma darivala na ovaj način, ali ne i posljednji, tvrdi Stojan kojeg nazivaju “poslodavcem iz bajke”.

“I ubuduće ćemo naše radnike koje odlaze u zasluženu penziju, a radom, trudom i vjernošću su nas oplemenili, darivati prikladno”, rekao je.

Biroterm, preduzeće za projektiranje, izvođenje radova i trgovinu na području tehnike grijanja, hlađenja, solarnih sistema za grijanje potrošne tople vode, ventilacije, kanalizacije te vodovodnih i plinskih instalacija, posluje od 1991. godine, a Stojan kaže da planiraju povećati i broj zaposlenih.