Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

velika britanija

Dirljiva fotografija: “Ovo je moj 87-godišnji djed, pobijedio je koronavirus”

sophie s djedom

Njenu objavu u nekoliko dana podijelilo je gotovo 100 hiljada ljudi

87-godišnji djed napustio je bolnicu nakon što je pobijedio u dvosedmičnoj borbi protiv koronavirusa, i to nakon što su njegovoj porodici već rekli da se pripremi na najgore.

Fotografiju Ewarta Locktona koji napušta Opću bolnicu u Manchesteru objavila je na Facebooku njegova unuka Sophie Edwards prije nekoliko dana i ona je postala viralna.

Locktonu je dijagnosticirana upala pluća nakon što su testovi pokazali da je pozitivan i na Covid-19. “Svima trebaju pozitivne priče”, započela je svoju objavu na Facebooku njegova unuka nakon što je pušten iz bolnice.

“Ovo je moj 87-godišnji djed koji se pozdravlja s osobljem bolnice u kojoj je bio dvije sedmice s upalom pluća i koronavirusom. Svoj oporavak sada završava ondje gdje i pripada, kod kuće s bakom”, napisala je te zahvalila djelatnicima bolnice i svima drugima na podršci.

Njenu objavu u nekoliko dana podijelilo je gotovo 100 hiljada ljudi. “Kakav osvježavajući početak mog dana, vidjeti da se taj užasan virus može pobijediti”, jedna je od reakcija na Facebooku.