Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djevojčica s rijetkim sindromom prohodala zahvaljujući psu

bella-i-pas1

Bella Burton rođena je s Morquio sindromom, rijetkim genetskim poremećajem koji utječe na njene kosti i uveliko ograničava njezinu pokretljivost.

Naime, 11-godišnja djevojčica prošla je brojne operacije i bezbroj terapija ali još uvijek ne može sama hodati već su joj potrebne štake ili invalidska kolica.

Ali sve se promijenilo nakon što je Bella upoznala Georgea, njemačku dogu i svog velikog prijatelja koji joj pomaže u hodanju.

bella-and-george-2

On joj služi poput štaka. George je istreniran da bude pas pratilac u sklopu usluge Dog projekta iz Massachusettsa te on prati Bellu gdje god ona ide.
Bella koristi Georgeovo tijelo kao potporu te uz njega hoda s velikim povjerenjem.

“Imala sam kolica, hodalice i štake ali onda je stigao George i sve se promijenilo”, kaže Bella kojoj njemačkog doga ne služi samo za pomoć nego joj je i najbolji prijatelj.

George je Belli omogućio veću pokretljivosti te zahvaljujući njemu počela je uživati u mnogim stvarima kao i ostala djeca. Tako odlazi na igralište, u šetnje, u shopping centre. Sve ono što prije Georgea nije mogla ili je radila s velikim naporom.

Uz Georgea ona je postala toliko jača i aktivnija”, objašnjava njena mama Rachel Burton.

Ovaj pas je toliko obogatio i poboljšao Bellin život da će ga Američko kinološko udruženje nagraditi specijalnom nagradom u decembru, prenosi Telegram.hr.

https://www.youtube.com/watch?v=55R-DDGLjT4