Život i zdravlje

Slučaj u Rijeci

Djevojka preko medija tražila nepoznatog dečka koji ju je poljubio na ulici

12/03/2019

U ponedeljak je odlučila da javno uputi poziv tom mladiću da joj se javi

Neke ljubavne priče sa pravom nose epitet “filmske”, pogotovu ako su akteri više nalik junacima crno-belih filmova iz sredine prošlog vijeka nego realnim likovima i situacijama.

Prošlog petka jedan mladić je poljubio mladu Riječanku. Ništa neobično za jedan noćni izlazak. Ali, poljubac je na djevojku ostavio veoma snažan utisak pa je ona riješila da pronađe momka po svaku cijenu.

– Bilo je kratko, ali nezaboravno! Dečko je smeđokos, a nosio je crnu kožnu jaknu – prepričala je djevojka iz hrvatskog primorskog grada cijelu situaciju.

Kako kaže, ona se u petak uveče sa tri prijateljice našla na Koblerovom trgu u Rijeci kada im je kod fontane prišao mladić i poljubio je. U ponedeljak je odlučila da javno uputi poziv tom mladiću da joj se javi, pri čemu je upravo portal RiječanIn odigrao ulogu posrednika.

Njihov prvi susret odigrao se u petak 8. marta u večernjim satima kod fontane na Koblerovom trgu.

– Nas četiri prijateljice smo izašle napolje, malo se tu i popilo. Kod fontane na Koblerovom trgu prijateljica me je u šali poprskala vodom, bila sam sva mokra. U tom trenutku naišao je dečko koji mi je rekao kako sam lijepa i poljubio me. Ali, ubrzo je i otišao i nisam stigla ni da pitam kako se zove. Sada ga tražim ovim putem, voljela bih da ga upoznam jer su mi se i on i njegov potez jako svidjeli – prepričala je djevojka tu noć za portal RiječanIN.

Misterioznog dečka nije dugo čekala da se javi. Naime, 19-godišnji mladić inicijala P. J. kojeg je redakcija portala RiječanIn nazvala “Petar” ubrzo se javio i rekao da je on poljubio djevojku i da bi rado sa njom otišao na kafu da se bolje upoznaju.

– Bio sam napolju sa prijateljima, i mi smo bili dosta “veseli”, znate kako je to kada se vikendom opustiš. Ugledao sam tu grupicu zanimljivih i veselih devojaka, prišao jednoj koja mi je bila simpatična, i poljubio je. Bili smo svaki sa svojim društvom i tako je ispalo da nismo imali prilike dalje da razgovaramo. Ali, kada sam danas vidio njen poziv na društvenoj mreži odmah sam odlučio da se javim – ispričao je “Petar” kojeg su u svojim komentarima na društvenoj mreži mnogi pohvalili zbog njegovog pristupa djevojci koja mu je bila privlačna.

A zaključni komentar za RiječanIn dala je i djevojka.

– Sretna sam što smo pronašli dečka koji je zaslužan za jedan lijepi romantični trenutak kod fontane u Starom gradu. Već smo se čuli i čim nam se ukaže prilika nadam se da ćemo otići na kafu i upoznati se bolje. Jasno mi je da su ovaj naš neobičan poduhvat, potragu za dečkom, mnogi na društvenoj mreži komentarisali u šaljivom tonu, ali izuzetno mi je drago što su totalno prevladavali pozitivni komentari vedrih ljudi koji vjeruju u pozitivu i ono da uvijek moraš biti uporan ako doista želiš da ostvariš cilj do kojeg ti je stalo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.