Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džaba ljepota, džaba zajednički interes: Za vezu je ključno nešto sasvim drugo

par ljubav111

Sve počinje fizičkom privlačnošću, onda polako ustanovljavate da imate ili nemate zajedničkih interesa, ali da bi veza zaista bila uspješna, pokazalo se da to i nije toliko važno, tvrdi psiholog Piter Pirson. On, naime, tvrdi da je ključ svakog odnosa partner koji deli iste suštinske životne vrijednosti s vama.

Početno uzbuđenje i navala hormona koju osjećate kad vas neko privuče čine se kao najvažniji faktor u početku, ali Pirson kaže da te hemijske reakcije s vremenom oslabe za razliku od vrijednosti kojih se držimo cijeloga života.

– O stvarima koje vas zanimaju možete pregovarati, ali o vrijednostima koje cijenite ne – kaže psiholog.

Primjera radi, ako vi volite kriminalističke serije, a vaš partner ne, uvijek se možete dogovoriti šta ćete kad gledati. Međutim, ako vam je životni cilj da se obogatite, dok vaš partner uopšte ne mari za novac, onda biste mogli da zapadnete u probleme.

Temeljne vrijednosti je teže mijenjati nego bilo šta drugo pa psiholog smatra da bi se upravo u tom segmentu trebalo poklopati sa partnerom. Ako tu dođe do konflikta, možda se ne bi trebalo ni upuštati u vezu jer najvjerovatnije neće uspjeti.