Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Fotografisao djevojčicu kako prosi i promijenio joj život iz korijena (FOTO)

19/03/2018

Četrnaesti maj 2016. bio je sudbonosan za mladu Filipinku iz grada Lukbana. Dvanaestogodišnja djevojčica je prosila na ulici kada ju je slikao fotograf Topher Quinto Burgos, a dvije godine kasnije Rita Gaviola je glumica i manekenka koja ima brojne obožavaoce širom Azije.

Djevojčica iz urođeničkog blemena Bahau prosila je da bi pomogla roditeljima da prehrane porodicu. Pored Rite, oni imaju još petoro djece.

– Bili smo opčinjeni njenom ljepotom – kaže fotograf Topher Quinto Burgos, dok opisuje kako je prvi put ugledao Ritu. Potražio je odgovarajući ugao i slikao djevojčicu.

Fotografija je na internetu podijeljena više hiljada puta. Korisnici su se sažalili na djevojčicu i počeli da sakupljaju novac za njeno školovanje. Mediji su se takođe zainteresovali, pa se tako pojavila i u filipinskom “Velikom bratu”. Ovaj reality joj je pomogao da postane zvijezda širom zemlje.

?

Objavu dijeli Rita Gaviola (@babyrita13)

Na Instagramu je danas prati 100.000 ljudi. Zahvaljujući svojoj ljepoti i fotografijama izvukla se iz siromaštva.

Hello 2018 ??

Objavu dijeli Rita Gaviola (@babyrita13)

Ispod jedne slike je napisala:

– Dobro pamtim dan kada su me slikali. Bila sam pomalo uplašena i tužna, jer nisam znala šta će se dogoditi.

Najviše se plašila da će je uhapsiti zato što prosi, ali je sve ispalo potpuno drugačije – zahvaljujući fotografu, s kojim je i danas u kontaktu.

Merry Christmas everyone ?

Objavu dijeli Rita Gaviola (@babyrita13)

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.