Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iskupljenje u Berlinu: Četiri zatvorenika pobjegla iz zatvora (VIDEO)

zatvor

Nekoliko metara od portirnice i ispred sigurnosnig kamera koje su ih snimale, četvorica zatvorenika pobjegli su u četvrtak ujutro iz zatvora u Berlinu.

Oko 6.30 sati četvorica su s još 13 zatvorenika otišla na posao u autoradionicu zatvora. Zatvorenici su za posao dobili čekić i brusilicu. Stražari nisu primijetili kada su četvorica pobjegla u kotlovnicu. Provalili su vrata koja su vodila u prostoriju do radionice.

– Uz pomoć čekića i brusilice provalili su kroz otvor za zrak na vanjskom zidu. Izašli su kroz rupu veliku 70 puta 30 centimetara i otpuzali ispod bodljikave žice na slobodu – rekao je Uwe Meyer-Odewald (57), voditelj kaznionice.

Pobjegli su u 8.49 sati, a sve je trajalo tri minute. Bijeg su stražari primijetili tek u 9.30 sati.

Pobjegli su – mladić (27) koji je kaznu trebao služiti do 2020. godine zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, zatvorenik (30) koji je provalio u stan i trebao je 2018. biti pušten, Nijemac (38) koji je trebao izaći u septembru 2018., a u zatvoru je bio zbog krađe.

Pobjegao je i Nijemac (25) koji je u zatvoru trebao služiti kaznu do seprembra 2018. godine zbog razbojništva.

Bild piše da ovo nije prvi skandal u tom zatvoru. Prije dvije godine pobjegao im je zatvorenik (18). Iste godine nožem je napadnuta službenica.

https://youtu.be/e8rfsunYLHQ

Dvije godine ranije četvorica su mučili druge zatvorenike, stavljali im ruke u kipuću vodu, prijetili im silovanjem. 2007. godine neko je preko zida zatvora bacio drogu koju su zatvorenici uspješno “upecali” bez da su čuvari primijetili.

Pobjegao im je i peti

Samo 14 sati nakon što su iz spomenutog zatvora pobjegla četvorica, čuvari su primijetili da nedostaje još jedan zatvorenik. Bild piše da je Nijemac iz zatvora odlazio na posao te da se navečer morao vraćati. Ali u četvrtak navečer nije došao. Traže ga, kao i preostalu četvoricu.