Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ispovijest žene koja je smršala 100 kilograma (FOTO)

melissa_king

Melissa King je u jednom trenutku svog života imala čak 192 kilograma. To objašnjava jako teškim djetinjstvom. Odrasla je bez oca uz stalnu brigu samohrane majke koja se trudila da joj nešto ne nedostaje. Baš kao i ona, i majka i njeni roditelji borili su se sa gojaznošću.

Melissa kaže kako je jela da bi sebe usrećila. Jela je uvijek kada je bila tužna, a komentari o debljini su učinili da bude još više depresivnija te je jela još više.

Nakon što je dostigla 192 kilograma Melissa se udala, ali i izgubila očuha koji se starao o njoj deset godina.

Momenat kada je riješila da će se izboriti s gojaznošću bio je 1. april 2012. godine.

“Bilo mi je dosta što sam stalno umorna i što ne mogu da se krećem. Bilo mi je dosta razmišljanja da li ću na javnom mjestu moći da sjednem na stolicu. Nisam mogla da se vozim avionom jer nisam mogla da sjednem na sjedište. Osjećala sam se neprijatno u svom tijelu“, kaže ona.

“Sanjala sam o planinarenju, ronjenju i ostalim aktivnostima koje obožavam. Tada sam imala 31 godinu i skoro cijeli život sam provela s tim problemom. Bila sam u nesrećnom braku, u stanju pred dijabetes, a doktori su me upozorili da bih mogla da imam kraći životni vijek zbog prekomjerne težine“, priča Melissa.

“Operacija nije bila opcija i tako sam odlučila da se ne osvrćem.“

Tako je Melissa počela da prati program “Weight Watchers“.

“Mjerila sam se svake sedmice i počela drugačije da se hranim. Jela sam žitarice od cjelovitog zrna, integralni pirinač, piletinu, ribu i mnogo voća i povrća. Prestala sam da koristim tone ulja dok kuham. Prestala sam sa sokovima i počela da pijem vodu i čaj. Ove male stvari su mi mnogo pomogle“, kaže Melisa.

Nakon što je oslabila 20 kilogama Melissa je krenula u teretanu.

“Ni pet minuta nisam mogla da hodam na traci, ostajala sam bez daha. Ipak, trudila sam se da idem tri do pet puta sedmično i polako… zaljubila sam se u vježbanje. Kada sam imala loš dan išla sam u teretanu, nisam utjehu pronalazila u hrani“.

“Tada sam shvatila da tako želim da živim. Od tada moj život se potpuno promijenio. Otišla sam iz nesrećnog braka, našla novi posao i napravila novi početak.“

“Najveći izazov bio je višak kože koji je ostao kada sam oslabila 100 kilograma. Na kraju znam da ću morati na operaciju koja će me koštati čak 24 hiljade dolara, ali ni to me ne plaši je konačno mogu da radim sve ono o čemu sam sanjala“, zaključuje Melissa koja je danas mnogo zdravija i srećnija.