Život i zdravlje

Da li je potreban

Kako izgleda kosa nakon što je ne operete šamponom ni regeneratorom godinu dana

07/01/2019

"Prestala sam se koristiti šamponom za kosu i niko nije umro"

Kako izgleda kosa nakon što je ne operete šamponom ni regeneratorom godinu dana?

Doznala je to 28 godišnja majka dvoje djece iz Australije koja je odlučila prestati se koristiti ovim proizvodima zbog raznih “štetnih sastojaka” koji se u njima nalaze.

Zar nije čudno da prilikom tuširanja i pranja kose moramo koristiti istovremeno čak tri različita proizvoda? I jesu li nam oni zaista potrebni ili smo naučeni na to da bismo više trošili i kupovali, zapitala se Virginia Tapscott na svom blogu.

Njeno iskustvo naučilo ju je da ne postoji ništa u njenom svakidašnjem životu što radi, a što se ne može isprati toplom vodom. I sodom bikarbonom.

Šamponiranje kose uklanja prirodna ulja s vlasi i vlasišta, što potiče na proizvodnju više masnoće. Što češće šamponirate kosu, to tijelo prizvodi više prirodnih ulja kako bi zaštitilo vlasište. I nađete se u začaranom krugu masne kose. Što se šampon koji koristite više pjeni na vašem vlasištu, to sadrži više sastojaka.

Soda bikarbona također uklanja masnoću s vlasišta pa je Virginia često kombinirala masku sa sodom, bananom i sirovim jajem koju je stavljala na kosu kako bi ju “nahranila”.

“Prestala sam se koristiti šamponom za kosu i niko nije umro!”

Otkrila je i da njena kosa ne miriše na ruže, ali i ne smrdi na ukiseljeno mlijeko, navodi u blogu. “Miriše kao kosa”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.