Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako žene nesvjesno ne poštuju muškarce

zena-muskarac-krevet

Možda nikada nisi imala namjeru to napraviti, međutim postoje brojni suptilni načini na koje si to ipak postigla.

1. Ti donosiš sve odluke

Možda si ti bolja u donošenju odluka, ali on i dalje želi da se njegov glas čuje, a ne da se osjeća kao da njegovo mišljenje nije važno. Pa sljedeći put kad preuzimaš vodstvo u svoje ruke, barem se pobrini o tome da tvoj partner ipak da neki doprinos.

2. Lijena si

Uvijek postoji onaj jedan partner u vezi, koji je uredniji. Međutim, to nipošto ne znači da bi on trebao obavljati sve “prljave poslove”, odnosno biti tvoj sluga. A dopuštajući mu da ih obavlja, među ostalim , pokazuješ i nepoštovanje prema njemu. Iako znaš da nikada nećeš biti uredna poput njega, barem se potrudi.

3. Nikad ga ne hvališ

Svakome od nas je stalo do nečega. Možda je njemu stalo do sasvim drugih stvari nego tebi, no ti nisi ta koja bi trebala to ispitivati. Umjesto toga, trebala bi ga bodriti i pokazati da si ponosna na njega. Osim ako ne želiš da on misli kako ne poštuješ njegovo vrijeme i talente, onda samo naprijed.

4. Prekidanje

I pritom ne mislimo veze, nego njega u pola rečenice. Ništa ne govori “ne zanima me što imaš za reći”, kao takvo ometanje. Također, to vrijedi i za činjenicu da mu upadaš sa svojim stvarima i problemima, dok on radi nešto svoje, zahtijevajući pozornost u nezgodnom trenutku. Poštuj njegovo vrijeme.

5. Kritiziranje

Znamo da to znaš, no nikada nije loše utvrditi gradivo. Naravno da će biti trenutaka kada se nećeš slagati s njim ili misliti da nešto znaš bolje od njega. No, trebaš naučiti kako dati konstruktivnu, no suptilnu kritiku, bez da se on osjeća loše nakon nje. To, među ostalim, znači da ga baš nikada ne bi trebala kritizirati pred drugima.

6. Neprimjerene šale

U svakoj šali pola istine. A ako tvoje šale u posljednje vrijeme imaju tendenciju pokazati tvog partnera u lošem svjetlu, on će i sam početi vjerovati u to, i vjeruj nam, više ih uopće neće smatrati smiješnima. Možda da pripremiš neke kojima ćete se oboje moći nasmijati?

7. Ton

Dobro znaš na koji mislimo. Onaj sarkastični ton, koji vrišti “ti si užasan, a ja tako super”, čak i ako zapravo govoriš o ljubavi i ostalim lijepim stvarima. A kada ga koristiš svaki dan, on može biti opasniji nego što misliš.