Život i zdravlje

Koji horoskopski znak je najidealniji za brak

09/09/2015

Ovan
Ovnovi su izrazito muževni i odluka za sklapanje braka ne pada im teško. Muškarac Ovan je svjestan odgovornosti i ne bježi od nje, ali voli da dominira. Osim što želi lijepu, želi i pametnu i sposobnu ženu. Iako očekuje od žene da mu da dovoljno slobode, on sam često zadovoljstvo traži van kuće i braka.

Bik
Bik je izrazito posvećen porodičnom životu. Njemu su žena i djeca na prvom mjestu i on daje svoj maksimum kako bi im osigurao sve ono najbolje od života. Inače je izrazito blag i dobroćudan znak, a dodatna velika vrlina mu je strast. Jedan je od najstrastvenijih znakova, pa ako ga žena dovoljno ne zadovolji, sklon je da fizičko zadovoljstvo potražiti na drugom mjestu.

Blizanci
Slobodoumni Blizanac i nije baš najidealniji partner za brak. Život s njim, baš poput njega, može biti izrazito lijep, zabavan i opušten, ali samo ukoliko ga ne budete sputavali. Ali baš kao što se on nada da vi nećete sputavati njega, jednaku će slobodu i on priuštiti vama. Šarmantan i opušten kakav je po prirodi, ali sklon je i flertu.

Rak
Kao i Račice, i muškarci Rakovi su veoma tradicionalni i vezani za porodični život. Jednako mu je bitna i porodica koju stvori, kao i ona iz koje potiče. Odličan je domaćin i voli da provodi vrijeme u svom domu. Ali iako se na prvu čini kao idealan suprug, velika je vjerovatnoća da ćete se zauvijek boriti za naklonost s njegovom majkom.

Lav
Ovo je muškarac koji svojoj ženi želi biti centar svijeta. On od svih, pa i od žene očekuje da mu se podrede. Njegove su potrebe i želje uvijek na prvom mjestu pa od žene očekuje da se žrtvuje kako bi on mogao graditi uspjeh i napredovati. Nije strog roditelj, a njegova žena uvijek mora biti njegovana i dotjerana.

Djevica
Na prvi pogled, muškarac Djevica idealan je partner kojeg bi svaka žena poželjela. Vrijedan je i nije posesivan, ali nedostaje mu strasti. Uglavnom je konzervativnih shvatanja, predan je obavezama, lucidan je i pragmatičan. Ali u braku mu je velika mana što je daleko od romantičara.

Vaga
Za muškarca Vagu ljubav je umjetnost. Ali upkos romantičnoj prirodi, nije osoba koja je luda za bračnim životom, uglavnom iz razloga što se teško prilagođava drugima i teško pronalazi kompromise. Voli njegovane žene s čvrstim stavovima. Strastven je ljubavnik, ali često je nevjeran.

Škorpija
Muškarac Škorpion izrazito je ljubomoran i posesivan pa s njim u braku često ne cvjetaju ruže. Ali žena će ga držati mirnim sve dok mu redovno pokazuje i dokazuje ljubav i privrženost. Ne voli jake i dominantne žene jer se smatra glavom porodice. Veoma je strastven i dobar ljubavnik.

Strijelac
Strijelac je rođeni avanturista, kako u životu, tako i u ljubavi i braku. Brak mu nije prioritet, ali bez puno razmišljanja će se odlučiti za njega ukoliko pronađe elokventnu, zabavnu i snalažljivu ženu koja ne zavisi od muškarca. Stvar koju teško toleriše je ljubomora i posesivnost partnerke.

Jarac
Muškarac Jarac se najčešće za brak odlučuje kasnije od drugih znakova, budući da je izrazito posvećen karijeri. Njegova žena će se osjećati sigurnom i zbrinutom, ali nedostajaće joj emocionalnih izliva nježnosti. On podsvjesno bira dominantniju ženu, ali uz prkos tome voli kada se i njegova pravila poštuju.

Vodolija
Ovo je često nepredvidljiv muškarac koji upravo zbog te osobine i nije najidealniji izbor za brak. Njegova partnerka bi definitivno neke karte trebala da zadrži skrivenima, čisto kako bi ga imala čime zabavljati do kraja života. Jer se on, ukoliko žena ne zna zadržati njegovu pažnju, lako okrene ka zanimljivijoj i sposobnijoj ženi koja to zna.

Ribe
Ovaj muškarac je jedan od najboljih kandidata za brak. On će za svoju ženu učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi joj ispunio sve želje. Voli da provodi vrijeme sa porodicom i nije sklon riskiranju sreće koju mu pruža bračni život zbog jedne ljubavnice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.