Kolegice iz kladionice u ratu zbog 50.000 KM

gornji milanovac – srecka1

Boško Vukčević, pravni zastupnik Vesne Pavlović, Gornjomilanovčanke koja je na lutriji Srbije dobila 3 miliona dinara (oko 50 hiljada KM), kaže da ona nije imala nikakav dogovor sa koleginicama Marijom Kalojević i Jovanom Đorđević oko podijele novca od premije, piše Blic.

Naime, Marija i Jovana iz Gornjeg Milanovca tužile su svoju sugrađanku i koleginicu Vesnu jer im “nije isplatila dogovorenu sumu nakon što su sve tri dobile na instant lutriji ‘Kolo sreće’ Državne lutrije Srbije”.

Dugogodišnje koleginice iz sportske kladionice imale su, kako kažu Marija i Jovana, usmeni dogovor da dijele potencijalni dobitak od svake srećke koju zajednički kupe, a najčešće su igrale popularnu “grebu” i loto.

Sreću su riješile da okušaju i 3. marta kada su Jovana i Vesna kupile srećku na kiosku u blizini radnog mjesta. Kupile su tri “grebe” od po 100 dinara (oko 1,5 KM), a prema riječima tužilja, Marija Kalojević, koja je ostala na poslu, dala je 210, dok je Jovana Đorđević učestvovala sa 90 dinara.

– Vesna nije dala novac, ali se podrazumijevalo da će dobiti dio novca ukoliko izvučemo dobitnu srećku – kaže za “Blic” Marija.

Dvije koleginice su donijele srećke na posao, svaka od njih tri uzela je po jednu i počele su da grebu. Ispostavilo se da je na instant srećki koju je izvukla Vesna Pavlović bio dobitak od 3 miliona dinara.

– Vrištale smo od sreće, grlile se, ljubile. Nismo mogle da vjerujemo da nas je sreća na taj način pogledala – opisuje situaciju Jovana.

Ona naglašava da sve do ponedeljka, kada je dobitnica trebalo da ode u Beograd da podigne novac, sve bilo u redu. Ukupno je trebalo da dobiju 2,4 miliona dinara (oko 38 hiljada KM), pošto 600.000 odlazi na porez na igre na sreću.

– Međutim, kada se Vesna vratila iz Beograda počela je da smišlja izgovore i da nam nudi znatno manje sume od one koja nam pripada. Rekla da je pritiskaju roditelji i da zbog toga ne može da nam isplati po 800.000, već nam je ponudila po 100.000 dinara. Govorili joj da nas dvije ne možemo da dokažemo, da nema razloga da nam bilo šta da. Naravno da nisam željela da prihvatim takvu ponudu, jer ne želim da joj oprostim toliki novac. Takva premija se dobija jednom u životu i mislim da je ljudski da sve to podijelimo. Ja bih, recimo, bez razmišljanja podijelila sa njima – ispričala je za “Blic” Marija.

Poruke otkrivaju istinu?

Međutim, Vesnin advokat kaže da je sudu dostavio SMS komunikaciju između Marije i Jovane u kojoj se “jasno vidi da nije bilo baš tako kako njih dvije kažu.”

– Iz komunikacije vođene između Vesne i Jovane samo dan prije nego je moja klijentkinja osvojila premiju, nesporno se vidi da je svaka od njih igrala sama za sebe, kupujući lutrijske srećke od svog novca i da su samostalno raspolagale dobicima i samostalno snosile teret gubitaka, te da su se međusobno informisale o dobicima i gubicima koje su u tim prilikama ostvarivale – ističe Vukčević u izjavi za ”Blic”.

On je podsjetio da je Jovana od njegove klijentkinje 9. marta dobila 100.000 dinara na ime časti.

– Đorđevićeva je to u tužbi i priznala, a mi sada tražimo da taj iznos bude vraćen zbog grube nezahvalnosti. Takođe, nije tačno da su Marija i Jovana tražile po 800.000 dinara, već je dana 10. marta Marija putem Viber poruke tražila po milion, a tek u tužbi je traženo 800.000, odnosno 700.000 dinara – ističe advokat Vukčević.

Prema njegovim riječima, na Vesnu Pavlović vršen je psihološki pritisak kako bi postupila protivno svojoj volji i podijelila svoj dobitak sa Marijom i Jovanom. On naglašava i da je predmet pred sudom, koji je jedini nadležan da odluči o ovoj vrsti zahtjeva.

– Na suprotnoj strani je teret dokazivanja navodnog usmenog sporazuma, što se u pravu označava terminom probatio diabolica – zaključuje Boško Vukčević.

Dobitnica premije, Vesna, za “Blic” je takođe rekla da nije imala nikakav dogovor sa svojim koleginicama.

– Rekla sam im da ću ih častiti, a one su po svaku cijenu htjele po trećinu od dobitka. Ja to nisam htjela da im dam pošto nismo imale nikakav dogovor prije grebanja. To su čiste izmišljotine njih dvije i to nema veze s vezom. Sa Marijom sam rijetko kada grebala, sa Jovanom sam češće, ali apsolutno nikakav dogovor nismo imale. To što su me tužile njihov je problem, ja znam šta je istina – ističe Pavlovićeva, koja je je nakon ozbiljnog novčanog dobitka prestala da radi u kladionici.

S druge strane, Ivan Ćalović, punomoćnik Kalojevićeve i Đorđevićeve, tvrdi da upravo sms prepiska njegovih klijentkinja sa Vesnom Pavlović ukazuje da je dogovora o podjeli premije bilo.

– Nakon dobitka premije na instant srećki njih tri su preko mobilnog telefona razmijenile veliki broj sms poruka, na kojima se može vidjeti da tužena na početku navodi kako su sve tri dobile tri miliona, kako će da podijele novac koji su dobile zajedno, da bi, nakon što je novac uplaćen na račun tužene, promijenila dogovor i svojevoljno odlučila da sav novac zadrži za sebe. Pritom, nakon insistiranja tužilja da im preda njihov udio u dobitku, tužena navodi da će ih častiti koliko smatra da je dovoljno – navodi Ćalović.