Život i zdravlje

Koliko vremena je potrebno da se oporavimo od prekida veze

22/12/2016

Različito je vrijeme koje treba da prođe da biste preboljeli prekid neke veze, a to zavisi od brojnih faktora – zajedničkih uspomena, načina rastanka, stanja odnosa u trenutku raskida…

Upravo ste izašli iz veze, ali emocije su ostale. Patite i pitate se koliko je potrebno da prođe da biste preboleli. Evo od čega to, kako kažu stručnjaci za ljubav, zavisi:

Zajedničke uspomene

Što priča duže traje, i proces oporavka će potrajati. Što ste više zajedničkih uspomena stvorili, biće vam teže da ih zaboravite i krenete u stvaranje novih.

Stanje odnosa

U slučaju da veza nije bila bajna, raskid bi trebalo da vam donese olakšanje, pa će vam trebati manje da prebolite partnera. S druge strane, ako ste bili srezni, a onda ste odjednom ostavljeni, teže ćete se oporaviti.

Emocije

Ako ste vjerovali da je taj partner vaša srodna duša, sigurno ćete “potonuti” sa njegovim odlaskom. Ukoliko je to bilo neozbiljno, ne očajavajte, brzo ćete opet ka novoj luci.

Način rastanka

Kod rastanka u prijateljskom odnosu proces oporavka ne bi trebalo da bude bolan. Ukoliko su pale teške reči, a vi ste otišli sa gorkim suzama, tada će vam trebati neko ijda se vratite u normalu.

Zlostavljanje u vezi – emocionalno ili fizičko je uvek opasnost za mentalno stanje, ali zato izlazak iz takvog odnosa donosi olakšanje.

Prevara

Često se odnosi završavaju zato što je jedan od partnera imao aferu, što utiče na narušavanje samopouzdanja prevarenog i produžava oporavak nakon raskida.

Komentari