Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dvije godine tajili

“Komšinica pijana otkrila mojoj ženi da sam otac njenog sina”

prevara preljuba bračni brodolom
preljuba

Bio sam budala. Kako da sad sredim svoj život?

Kolumnistici britanskog Suna Deidre Sanders ovaj put se sa svojim problemom obratio muškarac čiji brak se raspada jer je njegova supruga saznala da je komšinici napravio dijete.

Draga Deidre:

Nakon jedne zabave poseksao sam se s našom komšinicom. Složili smo se da ćemo to zadržati u tajnosti, ali moja žena je saznala i sad mi je brak mrtav.

Meni je 27 godina, a mojoj ženi 24. Kompinica, koja živi vrata do nas četiri godine, ima 31 godinu. Inače je vrlo bliska s mojom ženom.

Prije tri godine se razvela i napravila zabavu da bi to proslavila. Moja žena se jako napila i otišla kući, ali ja sam ostao. Stvari su se otele kontroli i završili smo u krevetu nakon što su drugi gosti otišli.

Tri mjeseca kasnije rekla mi je da je trudna i da je dijete moje jer ni s kim drugim nije bila posljednjih šest mjeseci. Također mi je rekla da ne želi biti sa mnom niti mi razoriti brak pa smo se složili da ćemo sve držati u tajnosti. Obećala je da djetetu nikad neće reći ko mu je otac. Mali sad ima dvije godine i jako mi sliči. To je čak i moja žena primijetila kad je vidjela moje slike iz djetinjstva, ali rekao sam joj da je to slučajnost.

Prošle godine komšinica si je našla dečka i činilo se da su sretni zajedno, no nedavno su prekinuli i sad ona neprestano pije. Prošle sedmice pozvala je moju ženu na koju čašicu. Kad je moja supruga stigla k njoj, ona je već bila pijana, a kad su još malo popile, izletjelo joj je da sam ja otac djeteta.

Moja žena je pobjesnila i izbacila me iz stana. Rekla je svim našim prijateljima i porodici i sad ni oni ne žele imati veze sa mnom pa sam prisiljen spavati u autu. Pušta me u kuću samo na 15 minuta da se mogu istuširati prije odlaska na posao. Bio sam budala. Kako da sad sredim svoj život?

Deidre odgovara:

Da, bio si budala, a pogotovo se brinem za dvogodišnjaka čija mama previše pije i koji ne zna ko mu je otac. On sad plaća cijenu tvoje gluposti.

Reci svojoj ženi da ti je žao i da si zabrinut za svog sina. Razgovaraj sa komšinicom o tome koliko njeno opijanje šteti tom djetetu. Svi se morate probuditi i napraviti ono što je najbolje za njega.

Ako želiš imati bilo kakvog utjecaja na to, moraš napraviti test DNK kako bi dokazao da si mu otac. U tom slučaju ćeš ga morati uzdržavati, ali on to zaslužuje isto kao što zaslužuje da se uključiš u njegov život i voliš ga.