Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konobarica gostu kojeg je jedva poznavala donirala bubreg

Mariana Tolentino

Mariana Tolentino dobila je potrebu priskočiti u pomoć američkom ratnom veteranu Donu Thomasu nakon što je čula da traži donora za transplantaciju bubrega, piše The Sun.

Možda ova priča ne bi bila toliko neobična da Mariana nije konobarica poznatog lanca restorana Hooters, a Don gost kojeg je jedva poznavala.

Don je od problema s bubrezima počeo patiti nekoliko godina nakon što mu je supruga preminula od raka dojke, a Marianina baka je preminula od zatajenja bubrega.

Baki nije mogla pomoći, no zato je odlučila pomoći Donu.

U Hootersu u Roswellu u saveznoj državi Georgiji Don je bio redovni gost, a kada je odlučila učiniti ovu veliku stvar, Mariana je u restoranu radila samo tri mjeseca.

Transplantacija je prošla odlično, a s Donom je i dalje u kontaktu.

Prošle je sedmice na Instagramu podijelila njihovu zajedničku fotografiju. Prošlo je mjesec dana otkako su se zajedno vidjeli, a pošto je Mariana promijenila radno mjesto, rjeđe se druže jer je Donu predaleko voziti.

Inače transplatacija je obavljena prije osam mjeseci.

https://www.instagram.com/p/BAzvvXzJ5nu/?taken-by=mariana_tolentino7

“Hvala Bogu na telefonu jer, iako se ne vidimo, barem se čujemo. Ne mogu vjerovati kroz šta smo zapravo prošli. Čini mi se kao da je transplantacija bila jučer”, napisala je ova djevojka pored fotografije.