Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sandringham

Kraljica Elizabeta 96. rođendan proslavit će na mjestu punom sjećanja na pokojnog supruga

kraljica-elizabeta

Kraljica Elizabeta proslavit će 96. rođendan na mjestu punom sjećanja na svog pokojnog supruga princa Philipa, koji je preminuo prošlog aprila u 99. godini

Britanska kraljica Elizabeta danas slavi 96. rođendan, a proslavit će ga u Sandringhamu, imanju u Norfolku na kojem je uživala u porodičnim okupljanjima s vojvodom od Edinburgha.

Kako bi obilježili tu priliku, organizatori Royal Windsor Horse Showa objavili su kraljičinu sliku snimljenu prošlog mjeseca u dvorcu Windsor. Fotografija prikazuje kraljicu Elizabetu kako ponosno stoji između svojih ponija, Bybeck Katie i Bybeck Nightingalea. Nosi tamnozeleni kaput u stilu pelerine dok drži uzde dva svoja omiljena ponija ispred stabla magnolije.

Kraljica Elizabeta proslavit će 96. rođendan na mjestu punom sjećanja na svog pokojnog supruga princa Philipa, koji je preminuo prošlog aprila u 99. godini. U srijedu je otputovala iz dvorca Windsor na svoje imanje Sandringham u Norfolku, udaljenom oko 180 kilometara od Londona, potvrdili su iz Buckinghamske palače i dodali da će kraljica svoj rođendan provesti privatno.

Elizabeta je cijeli život uvijek voljela konje, a svog prvog konja, šetlandskog ponija, dobila je kada je imala samo 4 godine. Također je poznato da se često zabavljala na utrkama konja, oduševljeno navijajući za svoje konje. Međutim, navodno nije jahala od početka septembra.

“Bila je u priličnoj nelagodi. Obožava jahanje i to joj je dio rituala veći dio života. Izuzetno je razočarana što nije jahala od početka septembra”, rekao je izvor za The Sun u oktobru.