Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najvažnija sporedna stvar na svijetu

lopta brazil

Nogomet nije samo za muškarce! Žene ga rado prate, pa zašto ga ne bi igrale?

Kako bi bile u dobroj kondiciji, žene se uglavnom opredjeljuju za trčanje. Ali, da li ste pomislili koliko bi dobro bilo da utrošite podjednako vremena, dobijete bolje rezultate i još provedete vrijeme družeći se? Ukoliko se pitate kako, odgovor je jednostavan: igrajte nogomet!

Za bolju formu postoji efikasniji način od trčanja. Vjerovali ili ne, nogomet je ne samo zdraviji za organizam, već i za psihu, jer podstiče takmičarski duh i druženje, uz povećanje opšte snage.

Profesor Peter Krustrup sa Univerziteta u Kopenhagenu je napravio eksperiment u kome je učestvovalo 100 žena, koje se prethodno nisu bavile sportom. Nakon završetka dvogodišnjih studija, zaključak je sljedeći: nogometaši, tačnije
nogometašice, napredovale su gotovo duplo više od žena koje su samo trčale.

Osim toga,nogometaši su pokazali pomak u izdržljivosti i potrošnji kiseonika, što
je pokazatelj povećanja mišićne mase i kompeltne tjelesne kondicije. Takođe, motivacija je kod igrača nogometa jača, jer se ne radi samo o pukom održavanju linije, već i o opuštanju, zabavi i druženju.

Prije treninga ili same tekme zbog podizanja energije svakako se preporučuje konzumacija kave, naša preporuka je “jedna prava” Cafe Brazil.