Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NASA traži dobrovoljce za seks u svemiru

svemir11

Američka agencija za svemirska istraživanja ima određene pretpostavke o tome kako bi izgledao seks u svemiru, ali želi da ih potvrdi i konkretnim istraživanjima. U tu svrhu NASA će uskoro objaviti poziv dobrovoljcima koji će biti plaćeni da se seksaju u nekom od objekata koji će biti lansirani u svemir.

Ovo je na press-konferenciji u Kaliforniji izjavio predstavnik NASA. Jedan od vođa teorijskih istraživanja, profesor Kris Lehnhardt, ocijenio je da je to jedno od najznačajnijih pitanja za čovječanstvo, ukoliko ono u budućnosti pokuša da naseli neke od planeta u svemiru.

Pažnju javnosti i naučnih krugova prije 12 godina je zagolicala izjava američkog astronauta Robert Malleyna. On je rekao “da je erekcija bila takva da je mogao izbušiti kriptonit”. Kriptonit je, inače, magični i neprobojni kristal zelenog sjaja, pred kojim je i Superman gubio svoje nadljudske moći.

Ne postoje dokazi da je bilo seksa između članova posade svemirske stanice ISS, koja je u kosmosu 2010. godine provela dvije sedmice, a koju je činilo devet muškaraca i četiri žene. No, ostavljena je mogućnost da se to doista i dogodilo.

Osnovni problem za normalan seks, kako računju naučnici, predstavlja bestežinsko stanje u koje tijela zapadaju u kosmosu. Sve drugo je mistično, pa bi jedino konkretni tekstovi mogli pružiti odgovore. Njima će se pozabaviti NASA, čiji predstavnici su izjavili da očekuju masovno prijavljivanje dobrovoljaca za seksanje u svemiru, kad za to istraživanje dođe vrijeme.