Život i zdravlje

SAD

“Nevjerovatno da 11-godišnjakinja uradi ovako nešto”: Djevojčica herojskim potezom postala hit

31/08/2019

“Kad sam se vratila u sobu, lice joj je bilo sivo, a usne bijele i samo je beživotno ležala, nije disala”

Mala heroina dobila je odlikovanje zbog brze reakcije kojom je svojoj 1,5-mjesečnoj sestri spasila život

Malena Lilya Castillo tek će kad poraste shvatiti da svoj život duguje starijoj sestri Lyli Morgan. Naime, 11-godišnja je djevojčica uspješno oživjela seku kada je ona imala samo sedam sedmica.

U videu koji je podijelila agencija UnityPoint Health, Morgan je objasnila da je, dok je kući čuvala sestru, iznenada primijetila kako Lilya prestaje disati.

“Kad sam se vratila u sobu, lice joj je bilo sivo, a usne bijele i samo je beživotno ležala, nije disala”, ispričala je Lyla u videu. Nasreću, Morgan je u toj situaciji brzo reagovala te je odlučila provesti oživljavanje usta na usta.

“Moja starija kći upuhala je malo zraka u usta moje mlađe kćeri, nije znala što drugo učiniti te je otišla zvati Hitnu pomoć”, rekla je njihova majka Amanda Paigly, koja je tada bila na poslu. “Ovaj herojski događaj dogodio se na moj drugi radni dan. Mislim da je to poruka da ipak trebam ostati kod kuće”, zaključila je Paigly.

Kako bi odao počast Morganinu herojstvu, UnityPoint Health djevojčici je uručio certifikat UnityPoint Health Hero. “Nevjerojatno je da 11-godišnjakinja ovako nešto može uraditi”, kazao je doktor Steven Sinnwell, koji je također učestvovao u ovom slučaju, piše Insider.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.