Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljen snimak dramatične borbe do smrti između jaguara i kajmana

borba zivotinje

Dramatična snimka prikazuje borbu do smrti između jaguara i kajmana u južnoameričkoj rijeci.

Velika mačka, lokalcima poznata kao Mick Jaguar, čak je i reptila uspjela potegnuti u vodu na nekoliko trenutaka. Jaguar se obično prikrade plijenu, što mu uvelike olakša posao, no u ovoj situaciji uslijedila je žestoka 15-minutna borba iz koje je jaguar izašao kao pobjednik.

Borbu velike mačke i kajmana snimili su studentica i njen brat u rijeci Corixo Negro u Brazilu. Danielle Hunter (21) i njen brad Edward (18) snimili su video, dok je za fotografije zaslužan Eduard Sangster iz Holandije.

“Možete čuti moj uzdah na snimci dok smo se brat i ja pogledavali s iščuđavanjem jer bio je to nevjerovatan događaj”, rekla je Danielle te dodala da kome god pokažu snimku – svi su oduševljeni. “Mnogi se ne mogu načuditi što je jaguar izašao kao pobjednik s obzirom na to da se borba odigrala u vodi. Iskreno, i mene je to začudilo”, dodala je.

Eduardo Falcao iz ekološkog rezervata u to vrijeme vodio ih je kroz džunglu. On je rekao kako je to bila najveća borba kajmana i jaguara koju je vidio. Osoblje koje radi na projektu identifikacije jaguara uspjelo je prepoznati mačku, s obzirom na to da ih prate u regiji već godinama.

“Mogli ste čuti Rea, kako se ova individua koja je čest gost na obali rijeke zove, kako teško diše u pauzama. Također, zvuk slamanja kajmanovog vrata nikad neću zaboraviti”, rekao je te dodao da je posjetio 50 zemalja kako bi gledao ptice i sisavce.
“To mi je četvrti posjet Brazilu, no ovo je bilo daleko najintenzivnije iskustvo koje sam imao”, zaključio je, prenosi Index.hr.