Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otac zakupio reklamu na Super Bowlu: Želim da je Trump vidi

hannah

Steve Eimers je izgubio kćerku koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u Tennesseeju. Imala je 17 godina. Utvrđeno je da je poginula zbog neispravne zaštitne ograde.

Budući da takvih modela u SAD-u ima još 14.000, Steve je zakupio prostor za reklamu u vrijeme Super Bowla kako bi ukazao na opasnost i u nadi da će reklamu vidjeti i sam predsjednik Donald Trump, pišu 24sata.

Hannah je poginula 2016. godine. Umjesto da se ograda povuče ona je probila vrata i pogodila djevojku u glavu i u prsa. Umrla je na mjestu.

CBS piše da Hannah nije jedina žrtva te signalizacije. Tennessee i deset drugih američkih saveznih država žele maknuti spornu signalizaciju i neke su već počeli uklanjati.

– Ali na državnom nije se dogodilo ništa. Jedno je izgubiti dijete u saobraćajnoj nesreći u kojoj ništa nisi mogao napraviti, a drugo kad ti dijete pogine zbog neispravne signalizacije, a ministarstvo saobraćaja ne napravi baš ništa – kaže Steve.

Za 1000 dolara kupio je reklamu u vrijeme utakmice Super Bowla koju je prenosila televizija u West Palm Beachu na Floridi.

– To je bilo vrijedno novaca, nadam se da je prilog vidio predsjednik Trump koji se tamo odmara u svojoj rezidenciji – kaže Steve.