Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvoreno klizalište u Centru ‘Safet Zajko’ u Sarajevu

klizaliste safet zajko

Ledena ploha klizačima će biti na raspolaganju svakim danom, od 11 do 21 sat, do kraja februara ako vremenski uslovi budu dozvoljavali

U Centru za edukaciju, sport i rekreaciju ‘Safet Zajko’ na području općine Novi Grad Sarajevo otvorena je nova sezona klizanja za najmlađe, ali i malo starije građane. Klizanje na otvorenom omogućila je Općina Novi Grad Sarajevo, u saradnji sa JP ‘Lokom’. 

Otvaranje klizališta ozvaničio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić istakavši značaj klizališta u Centru ‘Safet Zajko’, koje je postalo simbol radosti i zimske zabave za sve građane općine Novi Grad i šire.

Ledena ploha klizačima će biti na raspolaganju svakim danom, od 11 do 21 sat, do kraja februara ako vremenski uslovi budu dozvoljavali. Korištenje ledene plohe je dvije, a iznajmljivanje klizaljki jednu konvertibilnu marku.

Šestogodišnja Dalija s nestrpljenjem je čekala da stane na klizaljke.

– Nikad nisam probala klizanje. Tek sam došla da probam, da li mi se sviđa. Ne mislim da će biti to strašno, ako padnem ustanem. I opet ću probati – kaže Dalija, navode iz Općine Novi Grtad Sarajevo.