Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Parking u Tučepima mnoge je razljutio: “Tužno i sramotno”

parking za bogate

Pronaći parkirno mjesto u Dalmaciji tokom ljetne sezone često je ravno čudu, a onda je tu i cijena… Međutim, šta biste rekli kada biste naišli na parking koji je “samo za bogate”?

Upravo takav privatni parking postoji u Dalmaciji, tačnije u Tučepima, sudeći prema komentarima na društvenim mrežama. “Parking samo za bogate”, natpis je koji stoji na ulazu tog privatnog parkinga na kojemu se parkiranje naplaćuje 150 kuna (40 KM).

Odnosno vjerovatno i više od 150 kuna, pošto u obavijesti stoji: “Samo danas 150 kuna!”

Fotografija bogataškog parkinga pojavila se na stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca i odmah izazvala rasprave.

“Ako na Hvaru boca vode od litre i po može koštat 23, a kafa 30 kuna, zašto ne bi tamo negdje parking koštao 150 kuna… Kako bi drugačije pojedinci u dva, tri ljetna mjeseca zaradili za cijelu godinu? A ko zna, možda je u cijenu, osim parkinga, uračunato i pranje automobila, provjera guma i još svašta nešto. Možda na izlazu dijele nekakve nagradne bonove za gorivo…”, zapitala se jedna pratiteljica stranice.

“Isto kao i u Zagrebu u I.1. zoni, gdje god to bilo, a ni ostale dnevne karte nisu baš puno jeftinije… A ovo rich mi djeluje k'o dobra zaj*cija…”, složio se s njom drugi pratitelj.

Ipak, drugima se to učinilo malo previše.

“Zanima me izgled tog parkinga, mora da je apoteka”, “Primitivne seljačine deru bezočno”, “Tužno i sramotno”, komentirali su neki.