Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Princ George nije bio najsretniji prvi dan škole

princ george2222

Maleni princ George izgledao je pomalo nervozno kada ga je otac, princ William, vodio za ruku prema školi u londonskoj četvrti Battersea.

Williama i Georgea je dočekala voditeljica nižih razreda, a vojvoda od Cambridgea svog je sina otpratio do učionice, rekli su iz Kensingtonske palače.

Maleni princ George (4) čvrsto je držao oca princa Williama za ruku dok je išao prema školi Thomas's Battersea. Njegova majka, Kate Middleton (35), nije mogla biti uz njega jer pati od jutarnjih mučnina u svojoj trećoj trudnoći.

George će provesti pola dana u školi, gdje će se prvo upoznati sa svojim kolegama. Maleni princ ide u razred s 22 djece, a on će biti jedan od najmlađih.

– Mislim da George neće znati šta ga je snašlo kada krene u školu – rekla je Kate nedavno.

Školu u londonskom Batterseau mnogi opisuju kao ‘glasnu, punu ljudi i pomalo haotičnu, ali idealnu za roditelje koji žele djetetu priuštiti najbolje školovanje koje novac može kupiti’.

Iako je to škola za djecu pučana, poznata je po prestižnom školskom programu koji uključuje i debatni klub za petogodišnjake. Škola ima i dnevni boravak u kojem djeca uče filozofiju, italijanski, mačevanje, golf i lončarstvo. Kada napune sedam godina, djeca moraju upisati i program za plesanje i naučiti osnove baleta.