Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Misterija u Turskoj

Pronađena mrtva sa lisicama na rukama i kesom na glavi, stan zaključan iznutra

Ulazna vrata bila su zaključana iznutra, prozori su također bili osigurani iznutra i nije bilo ni traga nikakvoj borbi

Ukrajinska prevoditeljica pronađena je mrtva s lisicama povezanim rukama na leđima i plastičnom kesom preko glave u svom stanu u Turskoj.

Kristina Novitskaya (30) pronađena je u subotu u svom domu u odmaralištu Bodrum na egejskoj obali. Umrla je nekoliko dana ranije.

Ulazna vrata bila su zaključana iznutra, prozori su također bili osigurani iznutra i nije bilo ni traga nikakvoj borbi.

Lokalna policija je saopćila da se vodi istraga o samoubistvu, ali njeni prijatelji kažu da “životoljubiva” i “vesela” Novitskaya ne bi oduzela vlastiti život.

Međutim, dodali su da je “bila tajnovita” o svom privatnom životu u Turskoj, gdje je živjela i radila kao prevoditeljica i instruktorica plesa.

– Ne vjerujemo da je počinila samoubistvo – rekao je njen prijatelj za ukrajinske medije.

Izvještaji kažu da turska policija vjeruje da je pala u depresiju zbog manjka posla uslijed pandemije koronavirusa, ali precizan uzrok smrti nije otkriven.

Nakon što je porodica, prijatelji i komšije nisu mogli dobiti, alarmirali su policiju. Njeno tijelo pronađeno je u sjedećem položaju na stolici u sredini sobe. Imala je lisice na rukama, a na glavi joj je bila plastična vrećica. Na mjestu događaja pronađeni su i užad, ugljen i šal, ali zasad nije utvrđen uzrok smrti. Leš je poslan na obdukciju Institutu za sudsku medicinu.

Vrata su bila zaključana iznutra, a ključ je bio unutar ključanice, kažu izvještaji pozivajući se na tursku policiju. Prozori su bili zaključani i nije bilo ni traga sukoba.

Novitskaya je diplomirala na Kijevskom nacionalnom lingvističkom univerzitetu, gdje je studirala orijentalne jezike. Tečno je govorila turski jezik i radila kao profesionalni tumač.

– Bila je nevjerovatno draga, otvorena srca, draga osoba koja nikada ne bi ušla u sukob i uvijek je pomagala drugima. Bila je prilično tajnovita u svom privatnom životu. Svi koji su poznavali Kristinu duboko su šokirani. Ne vjerujemo da je počinila samoubistvo – rekla je prijateljica iz studentskih dana.

Prijatelji su odbacili kao “čudne” izvještaje da je zbog pandemije postala depresivna, usamljena i sklona samoubistvu.

Turska policija izvijestila je da nadzorne nisu evidentirale posjete od isporuke hrane 31. decembra. Njeno tijelo pronađeno je u subotu.