Život i zdravlje

Trik

Provjerite WC školjku, vjerovatno ima ovaj mehanizam koji uveliko olakšava čišćenje (VIDEO)

19/10/2020

“Jeste li znali da se gotovo svaka zahodska daska može jednostavno ukloniti kako bi se školjka mogla temeljito očistiti?”

Postoje dva dugmeta s lijeve i desne strane daske koje treba lagano pritisnuti – nakon toga čišćenje je gotovo za tren.

Ako postoji kućanski posao koji stvarno mrzimo raditi više od ostalih, onda je to, bez konkurencije, čišćenje zahodske školjke. No, i za njega su kreativne mame osmislile lakše i brže rješenje. Emily Norris, majka trojice sinova, pokazala je trik koji je privukao mnogo pažnje.

Ova tiktokerica tvrdi kako je ključ u skidanju daske, a taj postupak vrlo je lagan. “Jeste li znali da se gotovo svaka zahodska daska može jednostavno ukloniti kako bi se školjka mogla temeljito očistiti?”, napisala je Norris uz video u kojemu je demonstrirala ovaj koristan trik.

@mrsemilynorrisCleaning hack ##momhack ##mumhack ##cleaninghack ##lifehack ##emilynorris

♬ original sound – Emily Norris

Uopće nije komplikovano

Emily je pokazala dva dugmeta s lijeve i desne strane daske koje treba lagano pritisnuti – i podignuti dasku! Njen video pogledalo je više od 160.000 oduševljenih korisnika TikToka, koji su odmah krenuli u istraživanje vlastitih dasaka da vide imaju li i njihove ovako jednostavan mehanizam skidanja.

“Hvala ti na pomoći, nisam imala pojma o ovome”, “Ovo je sve, odmah sam isprobala kod sebe”, “Upravo je 1.01 i nisam imala mira dok nisam prošetala do WC-a da provjerim kako radi ovaj trik”, komentiraju korisnici, a neko od njih otkrio je kako njegova daska ima samo jedan gumb na sredini te da se također lako skida, prenosi The Sun.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.