Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Centralna obavještajna agencija

Prva fotka CIA-e na Instagramu prepuna je skrivenih poruka, vidite li ih?

cia

Inače, CIA zasad ne prati nikoga na Instagramu, što je odmah izazvalo šale. “Jasno, CIA nikoga ne prati”, pisali su

Američka Centralna obavještajna agencija, CIA (Central Intelligence Agency) u četvrtak se službeno priključila Instagramu, a njihova prva objava već je izazvala veliko zanimanje.

“Špijuniram sa svojim malim okom”, piše uz fotografiju koja izaziva njihove pratitelje (kojih su prikupili 30-ak hiljada u manje od 24 sata) da pronađu predmete koji su značajni za agenciju.

https://www.instagram.com/p/Bwrpo0mB5kz/?utm_source=ig_embed

Korisnici društvenih mreža vrlo brzo počeli su davati svoje odgovore. Otkrili su tako da značka vjerovatno pripada Gini Haspen, direktorici CIA-e od 2018. godine.

Neki su primijetili i kako je sat namješten na 8:46, što je vrijeme kada je let aviona American Airlines 11 pogodio Sjeverni toranj Svjetskog trgovačkog centra za vrijeme terorističkog napada 11. septembra 2001.

Na zidu se vidi i karta koja prikazuje glavne američke rivale – Rusiju i Kinu, a gotovo svaki detalj na fotografiji referenca je na nešto povezano s agencijom, od zloglasnog žiga do “vrećice za spaljivanje dokaza”.

Glasnogovornik CIA-e izjavio je za CBS News: “Pridruživanje Instagramu je još jedan način na koji dijelimo CIA-ine priče i regrutiramo talentirane Amerikance da služe ovdje.”

“Na računu dat ćemo uvid u život agencije, no ne možemo obećati selfieje s tajnih lokacija”, dodao je.

Inače, CIA zasad ne prati nikoga na Instagramu, što je odmah izazvalo šale. “Jasno, CIA nikoga ne prati”, pisali su.