Život i zdravlje

Rodila sopstvenog unuka i ispunila sinu najveću želju

12/03/2018

Želja za potomstvom za neke parove je toliko jaka, ali nemoguća. Mnogima to ne polazi baš tako lako za rukom, a ovo porodica iskusila je nevjerovatno iskustvo.

Dvadesetdevetogodišnja Kayla Jones iz Arkansasa očajnički je željela dijete sa svojim suprugom Codyjem. Od 2012. godine kada su se vjenčali pokušavali su da prošire porodicu na sve načine, ali plač bebe nikako se nije čuo u njihovom domu.

Naime, Kayla je imala tumor i morala je na djelimičnu histerektomiju kada je imala 17 godina. Ljekari su joj sačuvali djelimično jajnike, ali su uklonili matericu, pa je trudnoća bila neizvodljiva.

Suočena sa činjenicom da neće moći prirodnim putem da rodi dijete, ona i njen suprug odlučili su se da nađu surogat majku koja bi rodila njihovo biološko dijete.

Za ovaj par to je bila jedina prihvatljiva opcija.

Potraga za ženom koja bi iznijela trudnoću bila je bezuspješna, sve dok Kodijeva majka Patty Resecker nije odlučila da će svom sinu i snahi ispuni želju. Iako je prošlo 20 godina Patty je odlučila da se upusti u avanturu trudnoće u poznim godinama.

“Već deset godina znam da mi je jedina šansa da imam dijete surogat majka. Drago mi je da je to neko kome mogu da vjerujem”, rekla je Kayla.

Trudnoća u slučaju Patty koja je napunila 49 godina bila je visokorizična, ali je prošla u najboljem redu. Krajem 2017. godine na svijet je došao maleni Kross Allen Jones koga je zapravo rodila njegova baka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.