Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šerif se vratio Atifi koja je rodila dijete u šezdesetoj

serif atifa

Muž najstarije porodilje u Srbije Atife Nokić (60), Šerif ovih dana se predomislio i riješio je da prizna Alinu koju je ova hrabra žena rodila prije nešto više od mjesec dana i to iz petog pokušaja vantjelesne oplodnje.

On je ranije najavljivao da zbog bolesti i starosti, ali i pritisaka rođaka, kao i konstantnog prebacivanja okoline, neće priznati djevojčicu jer joj nije biološki otac, ali se ipak pokolebao, piše Blic.rs.

– Vjerujte, nije mi bilo lako. Trpio sam pritiske okoline, ali i porodice i djece iz prvog braka koja žive u Turskoj. Ipak, pričao sam sa Atifom i riješio da ostanem i budem joj podrška, kao što sam bio i do sad, pogotovo tokom trudnoće. Daću sve od sebe i da brinem o Alini, borićemo se, iako mi je zdravlje narušeno – poručio je Šerif.

Ostanak muža i njegova odluka da maloj Alini da svoje prezime Nokić, obradovali su Atifu. Međutim, kaže da su brojne brige ostale.

– U poslednjih mjesec dana, zvao me je veliki broj ljudi, čestitali na hrabrosti, pomogli koliko su mogli. Uplaćeno mi je oko 90.000 dinara, a i lokalna samouprava Novog Pazara je obećela da će nas pomoći sa još 100.000 dinara – ohrabrena je Atifa.

Međutim, uskoro će sa Šerifom i Alinom morati da potraži novi smještaj, jer sadašnji nije adekvatan za život bebe.

– Ovaj plaćamo 80 eura, ali ćemo do septembra morati da nađemo novi stan, veći i sa boljim grijanjem kako mi se Alina ne bi prehladila ili razboljela. Zato će nam biti potrebno više novca, a oboje smo trenutno bez primanja – ističe Atifa.

Alina je prije pet dana ušla u drugi mjesec i, prema riječima Atife, lijepo napreduje.

– Bila je malo nervozna kada je primila vakcinu, ali se smirila. Zdrava je, lijepo napreduje i svakog dana je sve veća i ljepša – osmehuje se najstarija porodilja u Srbiji.