Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marat Safin

Slavni sportista šokirao: Bog i religija ne postoje, piramide nisu izgradili ljudi

marat safin

Zar stvarno mislite da negdje tamo bog i đavo sjede i odlučuju ko ide gdje?

Marat Safin (38), bivši prvi teniser svijeta i osvajač Australian Opena i US Opena, dao je intervju za ruske medije u kojima je iznio neobične tvrdnje.

– Trenutno ne radim ništa. Budim se između osam i 10, šetam, putujem. Tenis me ne zanima. Tu i tamo odigram neki turnir veterana, ali koja je poenta u tome? Zar se neko penzioniše i onda se tokom penzije opet počne baviti istim poslom? Ma kakvi. To je glupo – počeo je Safin.

Šta onda radi?

– Putujem. U 2018. sam bio u šest-sedam različitih zemalja. Ali ništa me nije oduševilo kao Peru. Posjetio sam Machu Picchu. Impresivno. Samo zamislite kako je to bilo teško izgraditi. U teoriji, izgradili su ljudi. Ali baš sumnjam u to.

Pa zar misli da su to napravili vanzemaljci?

– Neću to kazati, ali zar nije čudno što je izgled tih građevina sličan piramidama u Egiptu? I da, vjerujem da nismo sami u svemiru.

Nije vjernik?

– Religija ne postoji. Svi znaju da je to izmišljotina da bi se ljude moglo kontrolirati. Zar stvarno mislite da negdje tamo bog i đavo sjede i odlučuju ko ide gdje? To je glupo – rekao je Safin i dodao:

– Postoji mnogo svjetova. Naučno je potvrdio isti Stephen Hawking, da nismo sami. Siguran sam da postoje različiti oblici života u svemiru. Glupo je pretpostaviti da smo sami kada postoje milijarde galaksija. Mi smo samo jedna tačka.

Safin kaže da je slobodan jer u tenisu zaradio novac, ali da ga materijalno ne opterećuje.

– Gledanje u tuđi novčanik je pogrešno, neka se svako brine za sebe. Svi imamo sudbinu i živimo kako želimo. Mnogi su ljubomorni, idu za novcem, a onda dobiju rak i bolest. Na kraju je najvažnije kako si živio, a ne koliko miliona imaš.

Više ne juri ljepotice.

– Nemam djevojku ni ženu. I ne zanima me veza. Ni najmanje.

Nema ni seksa?

– Nisam klinac. Krv mi više ne ključa.

U kakvom je odnosu s kćerkom?

– Ja nemam kćerku.

Svi misle da je Eva Jakubovska, kćerka njegove bivše djevojke Valerije njihovo dijete.

– Svi misle, svi misle… Šta to znači?! Ja nemam kćerku i nikada je nisam ni imao… I ta djevojka neće nikada reći da sam joj otac – rekao je Safin.