Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snimljen spektakularan dolazak bebe na svijet (FOTO)

beba

Ova fotografija prikazuje jedinstven dolazak bebe na svijet. Ovaj mališan došao je putem carskog reza, a Katie Vigos, ljekarka koja je osnovala “Empowered Birth Project”, koji slavi majčinstvo i rođenje djece, objavila je ovu fantastičnu fotografiju.

“Doktori su nam rekli da smijemo da fotografišemo i ja sam rekla da ja ne mogu pa su se svi nasmijali. Pogledala sam svog vjerenika i on je bio u nekom svom svijetu pa sam mu viknula da brzo fotografiše”, ispričala je mama bebe Raye koja je na ovoj fotografiji.

“Bilo je zaista nestvarno, a ona nam je nevjerovatan dar. Ovo je bio moj drugi carski rez. Nadam se da ova slika odaje počast svima koji su to prošli prije mene i inspiriše i daje snagu trudnicama i ženama koje će roditi u budućnosti”, napisala je pored slike koju je ustupila ovom projektu.

Beba je fotografisana u trenutku kad je bila na pola puta iz maminog stomaka i na slici se dobro vidi pupčana vrpca. Iako se najviše fotografiše vaginalni porođaj, rijetke su fotografije carskog reza, pa je ovo zaista jedinstven prizor.”

Hello world!! This incredible photo of BELLY BIRTH was shared with me by @ca_seasteele and the following are her words: “We would be honored if you would post this unique photo of our beautiful daughter Raya. My fiancé @thegoodmessage_ took this picture. Our doctor told us “OK take a picture” I said “I can't” and they all laughed. I looked at Ryan and he was in another world so I yelled “Ryan take a picture!” LOL and these are the results. It was all very surreal. She is such an amazing gift. This is my second #Csection. I hope this photo honors those before me and gives inspiration and strength to those #pregnant or to deliver in the future.” #bellybirth #cesarean #birthisbeautiful #empoweredbirthproject #cesareanbirth

Fotografiju objavljuje @katievigos RN, Doula (@empoweredbirthproject)