Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poklon građanima

Snimljen video “Sarajevo će biti, sve drugo će proći” povodom Dana Grada Sarajeva

sarajevo

Pjesma Izeta Sarajlića „Sarajevo“, koju je recitovao glumac Rijad Gvozden nije slučajno izabrana

Povodom obilježavanja Dana Grada Sarajeva, grupa umjetnika okupljenih oko Udruženja kreativnih stvaralaca i aktivista, u suradnji sa Felina i Glumačkim studijom „Makadam“, snimila je i objavila video pod nazivom „Sarajevo“.

Video je poklon svim građanima i onima koji vole ovaj grad.

Ideja za snimanje videa javila se nedavno, kada nismo očekivali da će nas sve uskoro okupirati okolnosti vezane za Covid -19. No, unatoč okolnostima, odlučili smo da ipak realiziramo projekat, a gotovo sasvim puste ulice Sarajeva, dale su nam jednu novu perspektivu i ideju. Željeli smo prikazati grad sa svom njegovom ljepotom, ali i ožiljcima, te nadom i budućnošću koju moramo krojiti boljom. Osjećali smo se privilegiranim da u jednom danu propješačimo grad i zabilježimo kadrove u kojima će svi oni koji vole Sarajevo, sigurni smo uživati.

Pjesma Izeta Sarajlića „Sarajevo“, koju je recitovao glumac Rijad Gvozden nije slučajno izabrana – naime, Sarajlićeve pjesme su ostale upamćene kao najljepše ode o ljubavi i Sarajevu.

Ekipa koja je radila na realizaciji videa: tekst čitao Rijad Gvozden, recodmastering Nevres Softić, muzika Boško Jović “Song for Anouar Brahem”, snimio i montirao Benjamin Šehić.